כדורי גבינה אפויים ב-3 מרכיבים

כדורי גבינה אפויים ב-3 מרכיבים המתכון הזה קל ומהיר להכנה, מושלם לארוחת נשנוש או כקינוח.
מרכיבים:
250 גרם גבינת קוטג'
1 ביצה
100 גרם קמח
אופן הכנה:
לשים בקערה את גבינת הקוטג', הביצה והקמח.
לערבב היטב עד שהתערובת מתאחדת ונהיית חלקה.
ליצר כדורים קטנים מהתערובת ולהניח אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-15-20 דקות עד שהכדורים מזהיבים.
להוציא מהתנור ולתת להתקרר מעט לפני ההגשה.
ניתן להגיש עם יוגורט או רוטב חזרת.
כמות זו של בצק תניב בין 15 ל-25 כדורי גבינה קטנים עד בינוניים
100 גרם קמח הם כ- 3/4 כוס
100 גרם קמח הם כ- 3/4 כוס
אפשרויות שדרוג עם תבלינים:
- שום גבישי או אבקת שום: מעניק עומק וטעם אומאמי נהדר.
- בצל יבש/אבקת בצל: מוסיף מתיקות עדינה וטעם בצל.
- עשבי תיבול יבשים:
- אורגנו/בזיליקום: לטעם ים תיכוני קלאסי.
- תימין/רוזמרין: מעניקים ארומה עשירה.
- פפריקה מתוקה/מעושנת: מוסיפה צבע יפה וטעם עדין או מעושן.
- מעט צ'ילי גרוס: למי שאוהב טיפה חריפות עדינה.
- מלח שום/מלח בצל: תערובות מוכנות שמכילות גם מלח וגם טעם.
- פרמז'ן מגורר: (אם רוצים להוסיף מרכיב רביעי) ייתן טעם גבינתי עשיר ומלוח יות
בתיאבון!
אסתי ב.
24/05/2025במתכון כדורי גבינה אפויים –
1) איזה תבלינים מתאים להוסיף לתערובת?
2) כמה זה 100 גרם קמח בכוס מדידה
אוניברסלית?
3) כמה כדורים בערך יוצאים מהכמות
של המתכון ? מצפה למענה. תודה. אסתי.
מערכת השרון הצפוני
24/05/2025אסתי היקרה שלחנו תשובה ואף עידכנו את המתכון בזכות שאלתך – כיף לשמוע מגולשינו היקרים – חג שבועות שמח
מאירה
24/05/2025האם ניתן להוסיף בצל ירוק טרי? האם אפשרי להכין יום קודם? תודה
מערכת השרון הצפוני
24/05/2025אפשר להוסיף כל תוספת יצירתית וטעימה לשדרוג, בצל ירוק קצוץ בהחלט אופציה נהדרת. לגבי הכנה יום קודם בהחלט ניתן זה גם יתן עומק לטעמים לשמור כמובן בקרור
רותי
24/05/2025יש אפשרות לערבב בטוחן למרקם חלק?
מערכת השרון הצפוני
24/05/2025בהחלט
קורל
24/05/2025היי, אפשר להחליף את הקוטג' בגבינה לבנה?
מערכת השרון הצפוני
24/05/2025כן בהחלט
Coral
24/05/2025אפשר להוסיף לתערובת גבינה צהובה או גבינה בולגרית?
מערכת השרון הצפוני
24/05/2025כן בהחלט, רק לשים לב שכמות הגבינה בסה"כ לא גדולה יותר מכמות הגבינה במתכון, לתת עדיפות לגבינה הרכה יותר כי היא מחברת ומהדרת את שאר המרכיבים