פטאייר אוזני המן במילוי תרד
חומרים ל-20 יחידות
לבצק:
500 גרם קמח קסם של "סוגת"
1.5-2 כפות סוכר
1/2 כף מלח
2 כפות שמן זית
275-300 מ"ל מים
למילוי:
500 גרם תרד טורקי (אפשר גם רגיל), טרי ושטוף היטב, מיובש לגמרי.
1/2 כפית מלח ים גס
200 גרם גבינת עזים טרייה (למשל: פטה עזים), מפוררת
3 שיני שום
פלפל לבן גרוס גס, לפי הטעם
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערה גדולה או במיקסר את כל חומרי הבצק ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש, שאינו דביק. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח. מכסים את הקערה בניילון ומשהים לתפיחה במשך כחצי שעה.
- לשים את הבצק כ-20 שניות להוצאת האוויר ומתפיחים חצי שעה נוספת.
- יוצרים מהבצק 20 כדורים ומעבירים למשטח עבודה מקומח. מכסים בניילון ומשהים למשך 10-15 דקות.
- בינתיים מכינים את המילוי: מניחים את התרד בקערה גדולה ומפזרים עליו מלח גס. מועכים ומעסים את העלים בידיים, עד שהם מפרישים את כל הנוזלים. סוחטים וקוצצים.
- בקערה נוספת מניחים גבינה ושום ומוסיפים את התרד הקצוץ. מערבבים היטב.
- ממשיכים בהכנת הבצק: מרדדים כל כדור בצק במערוך מקומח לעלה בקוטר כ-12 ס"מ. מניחים במרכז כל עלה כף גדושה מהמילוי ומברישים את קצה העלה מסביב במעט מים. סוגרים את הקצוות לכיוון המרכז כך שתתקבל צורת אוזן המן.
- מעבירים את אוזני המן לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשהים לתפיחה אחרונה במשך 15-30 דקות.
- מחממים תנור ל-240 מעלות ומניחים בשליש התחתון שלו אבן אפייה או תבנית מתכת, כך שתתחמם היטב.
- מברישים את המאפים בשמן זית ומחליקים את נייר האפייה עם המאפים אל התבנית או האבן הלוהטת. סוגרים מיד את דלת התנור ואופים 10-15 דקות, עד שהמאפים זהובים.