סלמון בקראסט פטרוזיליה, שמיר ושום
מתכון מפנק של פילה סלמון שלם בקראסט פטרוזיליה, שמיר ושום באדיבות רשת "טיב טעם".
לקראסט, תערובת שבה מצפים את פילה הסלמון, יש תפקיד כפול: הוא מוסיף טעם רענן של עשבי תיבול ומרקם פריך וגם שומר על בשרו העדין של הדג מפני ייבוש. הסלמון נצלה מתחת למעטה ירקרק, פריך וטעים השומר על עסיסיות הדג.
מתכון ל- 8 סועדים
רכיבים
1 פילה סלמון במשקל 1-2.5 ק"ג עם העור
2 כוסות פירורי פנקו
צרור פטרוזיליה
1/4 צרור שמיר
3 שיני שום
מלח ופלפל שחור טחון טרי
3 כפות חרדל איכותי
1 כוס תערובת עלים שלמים של נענע, כוסברה, פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- טוחנים פנקו, פטרוזיליה, שמיר, שום, מלח ופלפל במעבד מזון 3-2 דקות למרקם דק.
- מניחים את הסלמון בתבנית כשהעור כלפי מטה, מברישים בחרדל ומפזרים מעל את התערובת הפירורית בנדיבות.
- צולים 20 דקות לדרגת עשייה מדיום או 30 דקות לדרגת עשייה מדיום-וול. מגישים מיד.
בתאבון