סלט קוסקוס מרענן וקייצי
אביזרים:
קערה לערבוב
קערה להגשה
מצרכים:
2 כוסות קוסקוס בינוני מאסטר שף (חבילה)
חצי כפית מלח
2 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן זית
1 כוס סלרי קצוץ כולל העלים
חצי כוס נענע קצוצה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 משמשים או 2 אפרסקים או 2 נקטרינות חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס פקאן קלוי
חצי כוס חמוציות מיובשות
לרוטב:
1/2 כוס מיץ לימון ( מיץ משני לימונים)
4 כפות שמן זית
קורט פלפל שחור גרוס
מעט מלח
כף סילאן
להגשה:
רבע כוס טחינה מלאה
חצי כפית מלח
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
מכינים את הקוסקוס: מערבבים היטב 2 כוסות קוסקוס, 1/2 כפית מלח, 2 כפות שמן זית ו-2 כוסות מלאות מים רותחים. מכסים למשך 5 דקות ומפוררים עם מזלג. מניחים בצד ומצננים.
בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים מיץ לימון, שמן זית, פלפל שחור, מלח וסילאן.
מרכיבים: בקערה מערבבים את הקוסקוס, סלרי, פטרוזליה, נענע, פירות, פקאן קלוי וחמוציות. שופכים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.
מסדרים את הסלט בקערה או צלחת הגשה ומגישים את הטחינה לצד הסלט .