ניוקי תפוחי אדמה עם שמנת

ניוקי תפוחי אדמה עם שמנת
מנה קלה ומפנקת שכיף להכין בבית. הנה איך להכין ניוקי תפוחי אדמה עם שמנת מתוקה.
המרכיבים:
– 1 ק"ג תפוחי אדמה
– 200 גרם קמח
– 1 ביצה
– 100 מ"ל שמנת מתוקה
– מלח ופלפל לפי הטעם
– חמאה למעטה
הוראות הכנה:
1. לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם רכים, כ-20 דקות. לאחר מכן, להניח להם להתקרר קלות ולפשוט את הקליפה.
2. לרסק את תפוחי האדמה לשם קבלת פירה חלק ולא גושי. להרבות לדאוג שלא יהיו גושים.
3. להוסיף את הקמח, הביצה, מלח ופלפל לתוך תפוחי האדמה המרוסקים וללוש עד שהחומרים מתאחדים לבעיית בצק רך.
4. לחלק את הבצק לגלילים בעובי של כ-2 ס"מ, ולחתוך לקטעים של כ-2 ס"מ כל אחד.
5. לבשל את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים, כ-2-3 דקות. להוציא עם כף מחוררת.
6. בסיר, להמיס חמאה ולהוסיף את השמנת המתוקה, לערבב היטב ולשים את הניוקי המוכנים לתוך הסיר. לערבב עד שהניוקי מצופים ברוטב.
בתיאבון!