אוכל

פסטה אביבית

צילום: מיכל רביבו

מצרכים (ל-4 מנות)

8 גבעולי אספרגוס
1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג פטוצ'יני
50 גרם חמאה מומסת
½ כוס שמנת מתוקה לבישול 15%, מחוממת קלות
½ כוס פתיתי פרמזן או גבינת גבע-פרמזן מגוררת
½ שקית (300 גרם) אפונה עדינה  מופשרת
2 כוסות פול ירוק חלוט לפי הוראות היצרן
1/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
מלח ים
פלפל שחור גרוס
להגשה
1/3 כוס צנוברים קלויים (במחבת ללא שמן)
1 חופן עלי בזיליקום קרועים
שמן זית

תהליך ההכנה
בעזרת קולפן ירקות מקלפים את גזע האספרגוס הסיבי. חולטים אותו במים רותחים במשך כ-3 דקות, מסננים ומעבירים לקערת מי קרח כדי לעצור את תהליך הבישול. חותכים לחתיכות באורך 2 ס"מ ומניחים בצד.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומחזירים לסיר. מוסיפים את החמאה, שמנת לבישול ופרמזן ומערבבים. מוסיפים את האפונה, פול, אספרגוס, פטרוזיליה וקליפת לימון. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מחלקים את הפסטה לקעריות הגשה. מפזרים מעל את הצנוברים ואת עלי הבזיליקום, מזלפים מעל כל מנה 3-2 טיפות שמן זית ומגישים.

המתכון באדיבות תנובה

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

אוכל

אוזני המן מלוחות במילוי גבינות

מתכון מיוחד, שבשינוי צורה מאוזן המן למאפה מתאים לא רק לפורים. קל ופשוט להכנה
אוכל

עוגת גזר ותבלינים

עוגת בריאות כשרה לפסח בעלת טעם ומרקם מעודן
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים