מרק עדשים כתום מהיר

מרק מעדשים כתומות הוא מנה מהירה, מזינה וטעימה שמתאימה לכל יום בשבוע.
מצרכים:
1 כוס עדשים כתומות
1 בצל קטן קצוץ
2 גזר קלופים וקצוצים
2 שיני שום קצוצות
1 כף שמן זית
4 כוסות מים
1 כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
עלי פטרוזיליה קצוצים לקישוט (אופציונלי)
הכנה:
חממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מתרככך.
מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד 2 דקות.
שוטפים היטב את העדשים ומוסיפים לסיר, יחד עם הכמון, מים, מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה, ואז מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות, עד שהעדשים רכות.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים חם ומקשטים בעלים קצוצים אם רוצים.
בתיאבון!