לחם פסטו
מתכון ללחם פסטו ביתי קל להכנה. ניחוח לחם טרי ממלא את הבית בשילוב ארומת פסטו נהדרת, את הלחם פגשנו ב"בית על ההר" שבקציר והוא מככב בארוחות הבוקר של המקום. אז עומק קולינרי מצד אחד ומהצד השני קלות הכנה. ביקשנו מתכון וקיבלנו וחוץ מהזמן שהשמרים צריכים לעבוד המתכון הזה באמת הופך כל אחד לאופה לחמים נהדר. בתיאבון.
מצרכים:
1 קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 וחצי כפית מלח
1 כוס שמן
3-4 כוסות מים
פסטו איכותי למילוי, בבית על ההר משתמשים בפסטו שלהם אך ניתן להשתמש בפסטו קנוי או כל מלוי שבא – עגבניות מיובשות, בצל מטוגן וכדומה.
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח לקערת אפייה רחבה שעושה את עבודת הלישה נוחה יותר. יוצרים גומה באמצע ושמים את השמרים והסוכר. סוגרים את הגומה וסביב מפזרים מלח ושמן.
חשוב שהמלח והשמן לא יגעו בשמרים ישירות כי הם מפסיקים את פעולת התפיחה ולמעשה הורגים את השמרים.
מתחילים ללוש לאט ובהדרגה מוסיפים את המים עד שהבצק הופך לאחיד.
נותנים לבצק לתפוח שעה עד להכפלת הנפח, לשים שוב ומחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק במערוך ומורחים את המילוי.
מגלגלים הבצק ל"נחש" ושמים בתבנית. נותנים לבצק לתפוח עוד כשעה.
אופים בתנור בחום של 160 מעלות במשך שעה.