טעמיים כי טוב!
נורית פלד, מחכנת, מורה לספרות המגישה לבגרות ועוסקת בניהול בחינוך, מגדירה עצמה "סקרנית אוכל" וכשהיא מובלת דרך אהבתה לעדשת המצלמה התגלתה כצלמת נדירה ומתמונותיה האוכל פשוט פוצח בשירה. את נורית תפגשו מפעם לפעם במדור האוכל שלנו וגם את צילומיה, מתובלים במתכונים פשוטים להכנה שיוצרים אוכל מעניין ושמח. את צילומיה של נורית תוכלו לפגוש בדף הפייסבוק שלה ובבלוג משותף לה ולשף אורן בקר – טעמיים כי טוב
והשבוע: מתכון לכרובית נהדרת בתנור.
מתחילים בהשריית ראש כרובית במי מלח חצי שעה. בינתיים מכינים משרה מפחית חלב קוקוס וכוס עגבניות מיובשות לחות, שמרסקים ביחד למחית חלקה עם חצי כפית דבש או מייפל, וחצי כפית קליפת לימון מגורר דק. מתבלים במלח פלפל לפי הטעם, שמים את הכרובית ששרתה במי מלח, לשעה לפחות במשרה, עם הראש למטה בתוך קערה, דואגים שחומרי המשרה יעטפו את הכרובית כולה, מטפטפים פנימה בינות לפרחיה.
מחממים תנור, אופים את הכרובית כשהיא עטופה בנייר כסף עשרים דקות בטפמ' של 160 מעלות, במרכז התנור. לאחר רבע שעה מגלים את הנייר האלומיניום העוטף, אך משאירים בתחתית, מגביהים ל-200 מעלות ואופים עד להזהבה יפה. נפלא לזלף מעל בעודה חמה מעט טחינה גולמית. בתיאבון