ברגע על הצלחת

טעימה מהאסיה: מוקפץ ירקות עם אטריות אורז

מוקפץ ירקות ואטריות אורז בסגנון אסייתי: ארוחה קלה, מהירה וצבעונית!

האם אתם כמהים לארוחה אקזוטית ומהירת הכנה שתגרום לכם להרגיש במסעדה אסייתית, אבל בנוחות המטבח שלכם?
המתכון הזה למוקפץ ירקות ואטריות אורז הוא בדיוק מה שאתם צריכים!
הוא קליל, בריא, מלא בטעמים עשירים וצבעים מרהיבים, ומושלם לארוחת צהריים או ערב זריזה. יאללה, בואו נקפיץ את היום!

 

מצרכים:

200 גרם אטריות אורז (דקות או רחבות, לפי העדפה)

1 כף שמן צמחי (קנולה, חמניות או סויה)

1 כף שמן שומשום (לשדרוג הטעם והארומה!)

2 שיני שום גדולות, פרוסות דק או קצוצות

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (או חתוך לגפרורים דקים)

1 בצל בינוני, חתוך לרצועות דקות

1 גזר בינוני, חתוך לרצועות דקות (ג'וליאנים)

1 קישוא בינוני, חתוך לרצועות דקות (ג'וליאנים)

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

1/2 כוס כרוב לבן/סגול, פרוס דק (אופציונלי, לתוספת קראנצ'יות)

1/4 כוס אפונת שלג / ברוקולי / פטריות פרוסות (אופציונלי, לגיוון)

מלח ופלפל שחור טרי גרוס לפי הטעם

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן והירוק, לקישוט וטעם)

1/4 כוס בוטנים קלויים קצוצים או שומשום קלוי (לקישוט וקראנצ'יות, אופציונלי)

לרוטב המוקפץ (מומלץ בחום – הוא עושה את כל ההבדל!):

3 כפות רוטב סויה (רצוי דל נתרן)

1 כף רוטב טריאקי (או רוטב צ'ילי מתוק, לפי הטעם)

1 כפית חומץ אורז (או חומץ תפוחים)

1 כפית סוכר חום (או מייפל/סילאן)

½ כפית שמן שומשום

קמצוץ פלפל צ'ילי גרוס (אופציונלי, למי שאוהב חריף)

 

הוראות הכנה:

מבשלים את האטריות: בשלו את אטריות האורז לפי ההוראות על האריזה. בדרך כלל, משרים במים רותחים לכמה דקות בלבד. סננו מיד ומעבירים לקערה. אפשר לזלף עליהן מעט שמן צמחי כדי שלא יידבקו. מניחים בצד.

מכינים את הרוטב: בקערית קטנה, ערבבו היטב את כל מרכיבי הרוטב: רוטב סויה, רוטב טריאקי, חומץ אורז, סוכר חום, שמן שומשום ופלפל צ'ילי גרוס. מניחים בצד.

מקפיצים את הארומטיים: מחממים את שמן הצמחי ושמן השומשום בווק גדול או במחבת עמוקה על חום גבוה-בינוני. כשהשמן חם מאוד, מוסיפים את השום הפרוס/קצוץ ואת הג'ינג'ר המגורר. מטגנים תוך ערבוב מהיר (הקפצה) במשך כ-30 שניות בלבד, עד שהריחות המשגעים מתחילים להתפשט (היזהרו לא לשרוף!).

מוסיפים את הירקות: מוסיפים לווק/מחבת את הבצל הפרוס, הגזר, הקישוא והפלפל האדום (ואת שאר הירקות האופציונליים). מקפיצים במרץ (קופצים ומערבבים) במשך 4-6 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט אך עדיין שומרים על פריכותם (אל דנטה). מתבלים במעט מלח ופלפל.

משלבים את האטריות והרוטב: מוסיפים לווק את אטריות האורז המבושלות והמסוננות. יוצקים מעל את רוטב המוקפץ שהכנתם.

מקפיצים יחד: מקפיצים ומערבבים היטב את כל המרכיבים יחד במשך 1-2 דקות נוספות, כדי שהאטריות והירקות יצופו ברוטב ויתחממו.

הגשה: מסירים מהאש. מקשטים בנדיבות בבצל ירוק קצוץ ובבוטנים קלויים/שומשום קלוי (אם משתמשים). מגישים מיד חם!

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

ברגע על הצלחת

טעים, בריא ומפנק: סלט טונה עם גרגרי חומוס שמשדרג כל ארוחה

סלט טונה עם גרגרי חומוס סלט טונה עם גרגרי חומוס הוא מנה קלה ובריאה שמתאימה לכל שעה ביום.   מרכיבים:
ברגע על הצלחת

הפתרון המושלם: אורז מוקפץ עם ירקות קפואים – מתכון מהיר וזמין!

אורז מוקפץ עם ירקות קפואים מתכון קל ופשוט להכנה, מושלם לארוחה מהירה ובריאה. רכיבים: – 2 כוסות אורז מבושל –
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים