בלינצ'ס גבינה וצימוקים

אין חג שבועות שלם בלי בלינצ'ס גבינה וצימוקים – אחד המאכלים האהובים והקלאסיים של החג הלבן.
יותר מקינוח או ארוחה קלה, הבלינצ'ס הזה הוא געגוע מתוק לבית סבתא, זיכרון ילדות עטוף בריח וניל משכר ומרקם קרמי ממכר שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו.
מרכיבים:
לבלינצ'ס (12 יחידות):
-
1 כוס חלב
-
1/2 כוס מים
-
2 ביצים
-
1 כף שמן
-
1 כוס קמח
-
קורט מלח
-
חמאה או שמן לטיגון
למילוי:
-
500 גרם גבינה לבנה 5% או ריקוטה
-
1/2 כוס סוכר (או לפי הטעם)
-
1 שקית סוכר וניל או 1/2 כפית תמצית וניל
-
1 חלמון ביצה (לא חובה – מוסיף עשירות)
-
1/3 כוס צימוקים מושרים במים חמים (ואפשר גם באלכוהול כמו רום)
-
גרידת לימון או מעט קינמון (לפי הטעם)
לאפייה (לא חובה):
-
מעט חמאה או שמנת מתוקה לזילוף מעל
אופן ההכנה:
הכנת הבלינצ'ס:
-
טורפים את כל חומרי הבלילה עד שמתקבל בלילה חלקה ודלילה (אפשר במעבד מזון או בלנדר).
-
מחממים מחבת בקוטר 20–24 ס"מ עם מעט חמאה או שמן.
-
יוצקים כף בלילה ומטים את המחבת כך שתתפשט לשכבה דקה.
-
מטגנים עד שהצד התחתון זהוב, הופכים בזהירות לעוד כמה שניות ומוציאים.
-
חוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה.
הכנת המילוי:
-
מערבבים את כל חומרי המילוי היטב בקערה – גבינה, סוכר, וניל, צימוקים, חלמון ולימון/קינמון אם רוצים.
הרכבה:
-
מניחים כף נדיבה מהמילוי במרכז כל בלינצ'ס, מקפלים מהצדדים ואז מגלגלים כמו סיגר.
הגשה או אפייה:
-
אפשר להגיש ככה, עם אבקת סוכר מעל.
-
או לסדר בתבנית, לזלף מעט שמנת מתוקה או חמאה מלמעלה ולאפות 15 דק' ב־180 מעלות – לקבלת אפקט קריספי מלמעלה.
🍒 הצעת הגשה:
הגישו עם שמנת חמוצה וסירופ פירות יער / ריבת דובדבנים / רוטב וניל.