אורז עם בצל מטוגן ושום

לפעמים, הפשטות היא השיא של הטעם. המתכון הקלאסי הזה לאורז עם בצל מטוגן ושום הוא דוגמה מצוינת לכך. השילוב הארומטי של בצל זהוב ומתוק ושום ריחני, המטוגנים עד לשלמות, מעניק לאורז הלבן טעם עשיר ועמוק שהופך כל ארוחה לפשוטה אך מענגת. זוהי תוספת נהדרת לכל מנה, או בסיס טעים לארוחה קלה ומשביעה.
### החומרים:
– 1 כוס אורז
– 2 כוסות מים
– 1 בצל גדול, קצוץ
– 2 שיני שום, קצוצות
– 2 כפות שמן זית
– מלח לפי הטעם
– פירורי לחם (אופציונלי, לקישוט)
### שלבי ההכנה:
1. שטפו את האורז במים קרים עד שהמים צלולים.
2. בשלו את האורז עם 2 כוסות מים ומלח בסיר על חום גבוה עד שהמים רותחים. לאחר מכן, הנמיכו את החום, כיסוי והמשיכו לבשל עוד 15 דקות או עד שהאורז סופג את כל המים.
3. בזמן שהאורז מתבשל, חממים שמן זית במחבת על חום בינוני. הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהוא הזהב ורך (כ-5-7 דקות).
4. הוסיפו את השום הקצוץ למחבת וטגנו יחד עם הבצל עוד דקה אחת.
5. לאחר שהאורז מוכן, הוציאו אותו מהסיר והוסיפו את תערובת הבצל והשום, ערבבו היטב. אם רוצים, ניתן לפזר מעל פירורי לחם.
6. מגיש את האורז חם והיה ליהנות!