אוזני המן מלוחות במילוי גבינות
לפורים הקרוב יש לנו חידוש מרענן בדמות אזני המן מלוחות במילוי גבינות. חוות דרך התבלינים מבית לחם הגלילית פינקו אותנו עם מתכון מיוחד, שבשינוי צורה מאוזן המן למאפה בהחלט מתאים לכל השנה, קל ופשוט להכנה!
אפשר כמובן לגוון ולשנות גבינות בהתאם לטעם לשדרג עם תבלינים ומכל מה שהדמיון מציע.
חג פורים שמח ושווה לשמור את המתכון לכל השנה, או שפשוט הוא יחכה לכם כאן במדור האוכל שלנו כל השנה. בתיאבון.
החומרים לבצק הפריך:
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 שמנת חמוצה
3 כוסות קמח
מעט מלח
החומרים למילוי
הצעה ראשונה:
1/2 חבילת גבינת כנען
חבילת קוטג'
1/2 כף קצח
מלח, פלפל
1 כף זעתר
1 ביצה
2 כפות תערובת לבצל וסומק של חוות דרך התבלינים (תערובת בצל וסומק לגבינה מכילה:
1 בטטה מקולפת שבושלה 20 דק'
בצל מיובש, סומק טחון)
הצעה שנייה:
1/2 חבילת גבינת כנען
3 כפות קצח
מלח, פלפל
1 ביצה
1 קוטג'
אופן ההכנה:
1. מערבבים במעבד מזון את חומרי הבצק עד לקבלת פירורים. מעבדים ידנית את הבצק עד
שהופך להיות אחיד ומשטחים אותו.
2. מכניסים למקרר לשעה/שעתיים.
3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים. במרכז כל כדור מניחים כף מהתערובת שהכנו.
4. יוצרים צורת אוזן המן ומניחים בתבנית על נייר אפיה.
5. מורחים מעל כל אזני המן ביצה טרופה.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש, 180 מעלות למשך 20 דק' או עד להזהבה.