בפרדס חנה כרכור ציינו את היום הבינלאומי למאבק באלימות כלפיי נשים
במסגרת האירוע הועלתה המונודרמה המרתקת "להכאיב וללטף". כל ההכנסות מהצגה יופנו למימון תוכניות העצמה לנשים בישוב, בבית יד לבנים התכנסו תושבים רבים בכדי להזדהות עם המסר החשוב ולקחת חלק באירוע.
נכחו ראש המועצה, חיים געש, מנהלת האגף לשירותי רווחה וקהילה,תמי ברששת, רב פקד שקליאר אנטולי, ראש משרד חקירות ומודיעין, חברות ארגוני הנשים " אמונה", "ויצו" , ו-"סוראופטימיסט" בישוב.
היועצת לקידום מעמד האישה במועצה מקומית פרדס חנה כרכור ורכזת יחידת ההתנדבות באגף לשירותי רווחה וקהילה, לימור אקהויז הנחתה את הערב.
אקהויז פתחה וציינה כי : "25 בנובמבר, שחל אתמול, הוא יום המאבק הבין-לאומי למניעת אלימות כלפי נשים. על זאת החליטה העצרת הכללית של האו"ם בדצמבר 99. מטרת יום זה לעורר מודעות לנושא, להגביר חקיקה, אכיפה של חוקים וענישה הולמת, וכן לעודד נשים לפנות לעזרה ולנצל את זכויותיהן הבסיסיות להגנה ולחיים בכבוד."
עלו לבמה ונשאו דברים ראש המועצה , מנהלת האגף לשירותי רווחה וקהילה ואולגה אגרונוב מנהלת היחידה למניעת אלימות בדבריה הציגה את עבודת היחידה בישוב על מאפייניה והכלים המקצועיים והייחודיים בהם עושים שימוש למיגור התופעה.
ראש המועצה, חיים געש ציין כי פרדס חנה כרכור אומרת לא לאלימות כלפיי נשים. אלימות כלפיי נשים היא סימפטום לתופעה רחבה יותר, לשימוש בכוח מול מי שנתפס בעיני התוקף כחלש יותר, כפגיע. אלימות זו יכולה להיות פיזית מילולית ולאחרונה אף מתגלה בהיקפים משמעותיים גם באינטרנט וברשתות החברתיות. המפתח למאבק באלימות הוא העלאת המודעות החברתית והאישית לנושא, מודעות לזיהוי סימני אלימות, לעוצמתה ההרסנית ולהשלכותיה. האגף לשירותי רווחה וקהילה במועצה פועל בשיתוף מלא עם גורמי האכיפה והטיפול בכדי למנוע ולצמצם ככל הניתן את היקפיה ובמקרים רבים לצערנו לטפל בנפגעות עצמן ובבני משפחותיהן. "
מנהלת האגף לשירותי רווחה וקהילה, תמי בר ששת אמרה בדבריה כי "ברחבי הארץ פועלים כיום כ-60 מרכזים ויחידות למניעה ולטיפול באלימות במשפחה." בר ששת: "האגף לשירותי רווחה של פרדס חנה-כרכור עובד בשיתוף פעולה עם המרכז למניעת אלימות בחדרה, ובמקביל הקמנו אצלנו באגף יחידה יישובית הנותנת מענה מידי לתושבות המקום. בראש היחידה עומדת עו"ס אולגה אגרונוב."חשוב להדגיש כי עצם העלייה בכמות התלונות של הנשים, אשר פונות לקבלת הסיוע, מדאיגה ומצביעה על מימדי התופעה. יחד עם זאת אנו יודעים שלא כל מי שחווה אלימות מגיעה להתלונן ולקבל סיוע."מעל במה זו אני יוצאת בקריאה לעודד נשים "לא עוד" !לבוא ולקבל סיוע. אנו פה בשבילכן. בקשה זו מקבלת משנה תוקף נוכח הנתון המצביע על כך ש-50% מהנשים שנרצחו על רקע אלימות במשפחה, לא היו מוכרות על-ידי שירותי הרווחה."
מחזיקת תיק מעמד האישה חברת המועצה ויו"ר וועדת החינוך, שרון בן צור, מסרה אין הדעת יכולה לנוח בידיעה שישנן נשים שחיות בפחד. לעיתים במסווה נורמטיבי של חיי משפחה מתקיימת שגרה של אלימות, התעללות וחרדות. התופעה אינה פוסחת על מגזרים שונים וקבוצות מחתכים סוציואקונומיים – גבוה ונמוך כאחד. היא אינה צריכה להגיע לכותרות העיתונים בכדי שנביט להן בעיניים, לעיתים רגע אחד מאוחר מידי. יש לנו אחריות, חברתית קהילתית ועלינו לקחת אותה בשתי ידיים. מעבר לטיפול בפועל על ידי שירותי הרווחה, אנו בישוב מקדמים למטרה זו תוכניות שונות להעצמת נשים. ואנחנו מלאי אמונה כי בידינו הכוח לשנות לפעול ולחזק לאורך כל הדרך, יחד כחברה שוויונית בריאה ותומכת."
בתום הנאומים הועלתה מונודרמה מרתקת "להכאיב וללטף" של היוצר אלון ומרגלית מהתאטרון החברתי ובביצועו. מונולוג מפתיע ומרתק של דמות ישראלית, דורון, איש הייטק וקצין ביחידה מובחרת . הדמות הראשית פותחת חלון אל מעמקי הנפש, אל היצרים הפחדים והמצוקות וחושפים אט אט כיצד בחור הנראה נורמטיבי, "בחור טוב" הופך לסכנה, "פצצה מתקתקת" על פי הגדרות החברה שלנו.
"ההכנסות מההצגה יופנו למימון תוכניות העצמה לנשים במועצה." מציינת מנהלת האגף בר ששת.
בר ששת ואקהויז ביקשו להודות ל: "לראש המועצה, חיים געש, לאולגה אגרונוב, על עבודת קודש יומיומית בנושא מיגור תופעות אלימות במשפחה וכן על השותפות להקמת ערב זה. לארגוני הנשים שהן שותפות מסורות לכל נושא קהילתי ובמיוחד על עבודתן המסורה למען העצמת נשים וילדים. תודה מיוחדת לכוכי גדרון, מארגון הסורופטימיסט, על הדבקות במשימה, השותפות לאורך כל הדרך והתמיכה בכל מה שצריך… תודה גדולה גם לשותפות הנוספות והחשובות: הדס פוקס מארגון "אמונה" ולאורלי שניצר ואורית מויצ"ו פרדס חנה."