אוכל

מתכון ל: "שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה.

רשת טיב טעם חוגגת את הנוביגוד בסניפיה  וחולקת מתכון לשולחן החג – "שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה.

החומרים ל־6 מנות:

1 פילה סלמון במשקל 1.5 ק"ג

2 כפות גדושות של חרדל

2 כפות דבש

2 כפות גדושות של שמיר קצוץ 

2 סלקים מבושלים מגורדים דק בפומפייה

1 כף חומץ תפוחים

4 ביצים קשות

מלח ופלפל

 

לרוטב:

4 כפות מיונז

4 כפות שמנת חמוצה

2 שיני שום כתושות

1 כפית צלפים קצוצים

2 כפות פרמזן מגורד

מיץ מ־½ לימון

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה: 

מחממים תנור ל־180 מעלות. 

מניחים את פילה הסלמון על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם העור כלפי מטה. 

מערבבים יחד את החרדל, הדבש, השמיר, המלח והפלפל ומורחים על הסלמון. 

צולים בתנור כ־20 דקות ומוציאים; מצננים לטמפרטורת החדר. מפזרים מעל הסלמון את השמיר. 

מתבלים את הסלק המגורד במלח, פלפל, חומץ ומעט דבש ומפזרים מעל שכבת השמיר. 

מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל שכבת הסלק. מגרדים מעל את הביצים הקשות, מתבלים במלח ופלפל ומגישים. 

 

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

אוכל

אוזני המן מלוחות במילוי גבינות

מתכון מיוחד, שבשינוי צורה מאוזן המן למאפה מתאים לא רק לפורים. קל ופשוט להכנה
אוכל

עוגת גזר ותבלינים

עוגת בריאות כשרה לפסח בעלת טעם ומרקם מעודן
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים