דג ברמונדי ישראלי שלם בתנור עם ארטישוק, גזרים ושומר ברוטב יין לבן
זמן הכנה: 30 דקות
מס' סועדים: 2-3
לדג
דג ברמונדי ישראלי שלם – נקי, ללא סנפירים
4 שיני שום – קצוצות
1 לימון – פרוס דק
חצי כוס עשבי תיבול: בזיליקום / מרווה / רוזמרין / טימין
5 בצלצלי שאלוט – קלופים
2 יח' שומר קטנות – חתוכות לרבעים
3 יח' ארטישוק קטן – חתוכות לרבעים
3 גזרים צהובים או כתומים – קלופים וחתוכים גס
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל לטעם
לרוטב
חצי כוס יין לבן יבש
1 כף חמאה
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו
- לדג: בעזרת סכין חדה יוצרים 3-4 חתכים מכל צד של הדג, בחלק הקרוב לראש
- ממלאים את חלל בטנו של הדג בשום קצוץ, לימון פרוס ובעשבי התיבול. מתבלים את הדג במלח ופלפל
- מחממים פלאנצ'ה פסים, מוסיפים מעט שמן זית ומניחים את הדג. לאחר 3 דקות הופכים בזהירות את הדג לצידו השני
- מסדרים את שאר הירקות מסביב לדג וצולים בתנור כ-20 דקות
- לרוטב: בנתיים מחממים סיר קטן ומצמצמים את היין בחצי
- מוסיפים חמאה, שמן זית ומלח, מערבבים היטב ומגישים מיד עם הדג