מתכון לסופגניות מרשמלו של מיקי שמו
את הסופגניות הללו ניתן לטגן ולמלא במליות שונות כמו: ריבה, ריבת חלב, שוקולד, קרם וניל, קונפיטורות שונות, חלבה, קרמל, גבינה, אוכמניות, תמרים ומרשמלו; אבל גם ניתן לאפות בתנור.
מעל הסופגניות ניתן לקשט בציפויים שונים, כגון: פונדנט שוקולד, ציפוי חלבה, ציפוי שוקולד לבן או אבקת סוכר.
מרכיבים:
420 גר' קמח (3 כוסות)
5 גר' מלח (כפית)
35 גר' שמרים טריים
100 גר' חמאה + 50 גר' שמן קנולה (1/4 כוס)
3 ביצים מס' L
50 גר' מים (1/4 כוס)
1 כף ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1/4 תפוז מגורד
למילוי המרשמלו:
1/4 1 כוסות סוכר
70 גר' תות שדה טרי (שהעברנו בלנדר כמו "מחית")
1/3 כוס דבש
1 שקית ג'לטין (14 גר') + 1/3 כוס מים קרים
אופן ההכנה:
לישת הבצק:
1. 15 עד 12 דק' – במהירות בינונית.
- מכסים את קערת המיקסר "במגבת מטבח" ומתפיחים כ- 45 דקות בטמפ' החדר.
- מורידים את הנפח לבצק ומחלקים ל- 15 יחידות ומכדררים לכדורים.
- מתפיחים כשעה.
- מחממים בסיר גבוה שמן קנולה (שממלא כ- 3/4 גובה סיר) ומטגנים את הסופגניות כ- 3 דק' מכל צד.
הכנת המילוי:
1. מרתיחים סוכר, דבש ותות שדה ומנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 2 דק'.
- מעבירים למיקסר ומקציפים יחד עם שאר החומרים הנוספים כ- 10 דק' במהירות בינונית – גבוהה .
- מעבירים לשקית זילוף וממלאים סופגניות.
בתאבון! ☺