אוכל

מתכון לסופגניות מרשמלו של מיקי שמו

את הסופגניות הללו ניתן לטגן ולמלא במליות שונות כמו: ריבה, ריבת חלב, שוקולד, קרם וניל, קונפיטורות שונות, חלבה, קרמל, גבינה, אוכמניות, תמרים ומרשמלו; אבל גם ניתן לאפות בתנור.

מעל הסופגניות ניתן לקשט בציפויים שונים, כגון: פונדנט שוקולד, ציפוי חלבה, ציפוי שוקולד לבן או אבקת סוכר.

 

מרכיבים:

420 גר' קמח (3 כוסות)

5 גר' מלח (כפית)

35 גר' שמרים טריים

100 גר' חמאה + 50 גר' שמן קנולה (1/4 כוס)

3 ביצים מס' L

50 גר' מים (1/4 כוס)

1 כף ברנדי

1 כפית תמצית וניל

1/4 תפוז מגורד

למילוי המרשמלו:
1/4 1 כוסות סוכר

70 גר' תות שדה טרי (שהעברנו בלנדר כמו "מחית")

1/3 כוס דבש

1 שקית ג'לטין (14 גר') + 1/3 כוס מים קרים

אופן ההכנה:

לישת הבצק:
1. 15 עד 12 דק' – במהירות בינונית.

  1. מכסים את קערת המיקסר "במגבת מטבח" ומתפיחים כ- 45 דקות בטמפ' החדר.
  2. מורידים את הנפח לבצק ומחלקים ל- 15 יחידות ומכדררים לכדורים.
  3. מתפיחים כשעה.
  4. מחממים בסיר גבוה שמן קנולה (שממלא כ- 3/4 גובה סיר) ומטגנים את הסופגניות כ- 3 דק' מכל צד.

הכנת המילוי:
1. מרתיחים סוכר, דבש ותות שדה ומנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 2 דק'.

  1. מעבירים למיקסר ומקציפים יחד עם שאר החומרים הנוספים כ- 10 דק' במהירות בינונית – גבוהה .
  2. מעבירים לשקית זילוף וממלאים סופגניות.

בתאבון!

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

אוכל

אוזני המן מלוחות במילוי גבינות

מתכון מיוחד, שבשינוי צורה מאוזן המן למאפה מתאים לא רק לפורים. קל ופשוט להכנה
אוכל

עוגת גזר ותבלינים

עוגת בריאות כשרה לפסח בעלת טעם ומרקם מעודן
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים