אוכל

מילפה וניל – להתאהב בצרפתית

מילפה וניל – הוא הקרמשניט הצרפתי עם קרם מבושל המתכון באדיבות השף-קונדיטור מיקי שמו

מילפה וניל של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה

ה"מילפה" (בפירושה העברי: "אלף עלים") הינה מנה אישית המוגשת בבתי קפה הפריזאים
ומכילה 3 בצקי עלים: בבסיס, באמצע ולמעלה, וביניהם שכבות קרם וניל מבושל ומוקצף המצופה בסוכר מבושל.

העוגה אינה גבוהה מאוד והעלים הדקים של הבצק נאפים בטכניקה מיוחדת. העוגה מומלצת לאכילה עד 3 ימים מיום הכנתה.

מרכיבים לבצק העלים:

600 גרם בצק עלים (ניתן לקנות בסופרים)

1/2 כוס סוכר

אופן הכנת בצק העלים:

  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ופותחים עליו את בצק העלים. מכניסים לתנור למשך 20 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור,
    מפזרים את הסוכר על גבי הבצק ומכניסים לתנור בשנית לעוד 3-5 דקות (לקבלת קרנצ'יות).
  3. מקררים את הבצק ומחלקים אותו ל-3 מלבנים שווים וזהים.

מרכיבים לקרם הוניל:

6 כוסות חלב

2 כוסות סוכר

1/3 1 כוס קורנפלור

10 חלמונים

4 כוסות אבקת סוכר

1 מקל וניל חצוי ומגורר

אופן הכנת הקרם:

  1. מרתיחים חלב וסוכר עם המקל וניל.
  2. מערבבים בקערה נפרדת ביצים, סוכר וקורנפלור.
  3. כשהחלב והסוכר רתחו עושים השוואת טמפרטורה ע"י ערבוב החלב והסוכר יחד עם תערובת הביצים.
  4. מחזירים לסיר ומערבבים עד שמסמיך.
  5. מכסים בניילון נצמד ומקררים.

אופן הרכבת המנה:

מחלקים את בצק העלים האפוי ל-3 רצועות שוות. מזלפים את הקרם על אחת הרצועות, כך שהוא יכסה את כל הרצועה בגובה 1 ס"מ,
ומכסים את הקרם בעוד רצועת בצק אפוי. מזלפים שוב קרם בגובה 1 ס"מ ומעליו מניחים את הרצועה האחרונה של בצק העלים האפוי.
הופכים את העוגה על צידה ומזלפים את הקרם בצורת "נחש" על גבי המילפה.

בתיאבון!

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

אוכל

אוזני המן מלוחות במילוי גבינות

מתכון מיוחד, שבשינוי צורה מאוזן המן למאפה מתאים לא רק לפורים. קל ופשוט להכנה
אוכל

עוגת גזר ותבלינים

עוגת בריאות כשרה לפסח בעלת טעם ומרקם מעודן
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים