עוגת דבש בשזיפים ואגוזי מלך
הקונדיטורית הראשית של רשת קפה ביגה, מירן קל מעניקה לקראת החג את המתכון המנצח לעוגת הדבש.
המתכון קל להכנה, נוח ומהיר.
עוגת דבש מלכותית לראש השנה. צילום: אלעד גוטמןרכיבים:
350 גרם קמח
2 כפיות אבקת אפיה
כפית סודה לשתייה
200 גרם ביצים
250 גרם שמן
200 גרם סוכר
320 גרם דבש
כף קינמון
כפית אבקת ג'ינג'ר
1/2 כפית מוסקט
280 גרם משקה תה (כל סוג תה ניתן להכניס)
1/3 כפית ציפורן
150 גרם שזיפים מיובשים
100 גרם אגוזי מלך
אופן ההכנה
יש לערבב היטב את הסוכר , דבש, ביצים, קינמון, מוסקט והציפורן. ואח"כ את להוסיף את הקמח, אבקת אפיה וסודה לשתייה, לבסוף, מוסיפים את התה ויוצקים לתבנית אינגליש קייק, מפזרים את הזיפים מעל, במהלך האפייה הם יבלעו פנימה, מעל יש לפזר גם את אגוזי המלך. ולאפות בתנור ב- 150 מעלות למשך כ- 40 דקות. ולפזר מעט מעל אבקת סוכר.
שיהיה חג שמח ומתוק כדבש!