קרם תפוזים אישי, פירורי עוגת ספוג ופלחי הדרים מיובשים
קרם תפוזים אישי, פירורי עוגת ספוג ופלחי הדרים מיובשים
ימי הקיץ החמים הם זמן מצוין להתפנק בקינוח מתוק ומרענן. חברת "פרימור" מגישה קינוח אישי שכל כולו טעמי תפוז והדרים. כל מרכיב מוכן בפני עצמו ויחד יוצרים עושר של טעמים. קרם התפוזים הוא מעין ממרח חמוץ-מתוק במרקם של ריבה, המשתלב עם קינוחים, עוגות, טארטים ועוד. מומלץ להגיש בכלים או כוסות שקופים. מכמות זו ניתן להכין בין 10-15 מנות בהתאם לגודל הכלי. נפלא להגשה ואירוח בארוחות קלילות וכמנת ביניים מפנקת.
לקרם התפוזים:
2/3 כוס מיץ תפוזים 100% טבעי "פרימור" (250 מ"ל)
1/3 כוס מיץ מתפוז סחוט
4 ביצים
1.5 כוס סוכר
1 כף גרידת תפוז
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
לפירורי עוגת ספוג (תבנית בקוטר 24):
4 ביצים
2 כוסות קמח תופח
1.5 כוסות סוכר חום
3/4 כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים 100% טבעי "פרימור"
1 כף גרידת תפוז
לפלחי ההדרים:
1 תפוז שטוף היטב
1 לימון
1/2 כוס מיץ תפוזים 100% טבעי "פרימור"
2 כפות סוכר חום
אופן ההכנה:
- הכנת העוגה: מקציפים בקערה את הביצים והסוכר במהירות מקסימאלית תוך כדי הוספת השמן. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוזים והקמח. מקציפים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ- 35 דקות ועד להתייצבות והשחמה.
- לאחר שהעוגה מתקררת היטב, חוצים אותה לשניים. חצי עוגה מניחים בצד ואת החצי הנוסף מפוררים היטב ושומרים בכלי סגור עד להגשה.
- הכנת פלחי הדרים: פורסים את ההדרים לפרסות של 0.5 ס"מ, יחד עם הקליפה. מסדרים בתבנית ומפזרים מעל הפירות סוכר ושופכים את מיץ התפוזים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים כשעה ועד לייבוש מלא. מקררים על גבי רשת למשך מס' שעות ומאכסנים בכלי סגור עד להגשה.
- הכנת קרם התפוזים: בסיר בעל תחתית עבה, טורפים את כל החומרים למעט החמאה ומבשלים כ- 5 דקות על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד ועד לרתיחה.
- מנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שכל החמאה נבלעת בתערובת. מבשלים עוד 3 דקות עד שהתערובת מבעבעת. מסירים מהאש ומקררים היטב לטמפרטורת החדר.
- הרכבת המנה: מניחים פירורי עוגה בתחתית כל כוס או כלי. מעל הפירורים מזלפים קרם תפוזים ומעליו פירורי עוגה נוספים. מקשטים בפלחי הדרים ובעלי נענע טריים ומגישים לאחר קירור.
- אם נותר מתערובת הקרם, מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר.
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.