המבורגר ביתי מפנק
ההמבורגר המפנק של השף אסף מישקובסקי. צילום: יח"צ
השף אסף מישקובסקי ממסעדת הקומה ה11 בקראון פלזה תל אביב משתף אותנו באדיבות במתכון מיוחד ופשוט ליצירת המבורגר מושלם בבית.
- מצרכים:
- המבורגר אנטריקוט 250 גר' {עשוי מ 70% אנטריקוט טחון ו 30% שומן בקר}
- מלח,פלפל
- גרגירי חרדל
- 1 לחמנית המבורגר
- 1עלה חסה
- 1/2 עגבניה פרוסה לטבעות דקות
- 1 ביצה הפוכה (עיין|}
- 1פיטריית פורטבלו צרובה על גריל/מחבת
- 1/2בצל סגול פרוס לטבעות
- 1מלפפון חמוץ
- מעט קטשופ
- מעט מיונז
- טבסקו
צ'ילי מתוק
אופן ההכנה:
- את הבשר הטחון מטבלים במלח , פלפל וגרגירי חרדל, יוצקים קציצת בורגר בגודל של 250 גרם, צורבים היטב על גבי גריל מחומם עם מעט שמן .
- מכניסים את ההמבורגר להשלמת בישול לתנור חם למשך של כ 8 דקות .
- מסדרים את לחמניית ההמבוגר עם מריחה של מיונז, קטשופ, עלי חסה, פרוסות עגבניה ,פרוסות בצל סגול ומלפפון חמוץ.
- מעל כל המריחות מניחים את קציצת ההמבוגר כשמעליה מניחים את פטריית הפורטובלו הצרובה וביצת העיין ההפוכה {לא חובה}
- מגישים בליווי של צ'ילי מתוק, צ'יפס וטבסקו.