אוכל

סלמון בקראסט פטרוזיליה, שמיר ושום

מתכון מפנק של פילה סלמון שלם בקראסט פטרוזיליה, שמיר ושום באדיבות רשת "טיב טעם".

לקראסט, תערובת שבה מצפים את פילה הסלמון, יש תפקיד כפול: הוא מוסיף טעם רענן של עשבי תיבול ומרקם פריך וגם שומר על בשרו העדין של הדג מפני ייבוש. הסלמון נצלה מתחת למעטה ירקרק, פריך וטעים השומר על עסיסיות הדג.

מתכון ל- 8 סועדים

unnamedO4CBPLG1-300x232 סלמון בקראסט פטרוזיליה, שמיר ושום
צילום: דניאל לילה

רכיבים

1 פילה סלמון במשקל 1-2.5 ק"ג עם העור

‏2 כוסות פירורי פנקו

צרור פטרוזיליה

‏1/4 צרור שמיר

‏3 שיני שום

מלח ופלפל שחור טחון טרי

‏3 כפות חרדל איכותי

‏1 כוס תערובת עלים שלמים של נענע, כוסברה, פטרוזיליה

מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • ‏טוחנים פנקו, פטרוזיליה, שמיר, שום, מלח ופלפל במעבד מזון 3-2 דקות למרקם דק.
  • ‏מניחים את הסלמון בתבנית כשהעור כלפי מטה, מברישים בחרדל ומפזרים מעל את התערובת הפירורית בנדיבות.
  • ‏צולים 20 דקות לדרגת עשייה מדיום או 30 דקות לדרגת עשייה מדיום-וול. מגישים מיד.

בתאבון

 

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

אוכל

אוזני המן מלוחות במילוי גבינות

מתכון מיוחד, שבשינוי צורה מאוזן המן למאפה מתאים לא רק לפורים. קל ופשוט להכנה
אוכל

עוגת גזר ותבלינים

עוגת בריאות כשרה לפסח בעלת טעם ומרקם מעודן
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים