פטה חצילים בטעם כבד עם ריבת עגבניות
מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת, נרתם לעזרתם של הצמחונים ומציע מנה חגיגית לארוחת ראש השנה והחגים הבאים עלינו לטובה, שגם אוכלי הבשר יתקנאו בה וירצו לטעום – פטה חצילים בטעם כבד עם ריבת עגבניות שרי.
חומרים:
(מיועד ל-5 סועדים)
3 חצילים בגודל בינוני
2 בצל
6 בצים קשות
1/4 כוס ברנדי
1 כף מיונז
100 גרם מחמאה או חמאה
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את החצילים לצלייה במשך כ-30 דקות, עד שהחציל מוכן.
לאחר שהחציל מוכן מגרדים את בשר החציל מהקליפה.
חותכים את הבצל לפרוסות ומאדים אותו בשמן, כאשר הבצל זהוב מוספים את הביצים הקשות והחציל וממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות.
את כל החומרים מכניסים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
משמנים פורמות (אפשר חד פעמי), או תבנית אינגלייש קייק.
יוצקים את החצילים לתבנית ומכניסים ל-10 שעות למקרר.
מוצאים את הפטה מהתבנית ומגישים עם ריבת העגבניות שרי.
במקביל מכינים את ריבת עגבניות השרי
ריבת עגבניות שרי
חומרים:
1 ק"ג עגבניות שרי
1 ק"ג – סוכר
1/4 כפית פלפל שאטה יבש
כף מיץ לימון
כפית גרדת לימון
אופן הכנה:
1. שוטפים את העגבניות.
2. מניחים בסיר את העגבניות עם שאר החומרים.
3. מבשלים בחום נמוך במשך 30 דקות ומערבבים מידי פעם.
בתיאבון