אוכל

פטה חצילים בטעם כבד עם ריבת עגבניות

מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת, נרתם לעזרתם של הצמחונים ומציע מנה חגיגית לארוחת ראש השנה והחגים הבאים עלינו לטובה, שגם אוכלי הבשר יתקנאו בה וירצו לטעום – פטה חצילים בטעם כבד עם ריבת עגבניות שרי.

חומרים:

(מיועד ל-5 סועדים)

3 חצילים בגודל בינוניunnamed46-300x169 פטה חצילים בטעם כבד עם ריבת עגבניות

2 בצל

6 בצים קשות

1/4 כוס ברנדי

1 כף מיונז

100 גרם מחמאה או חמאה

מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את החצילים לצלייה במשך כ-30 דקות, עד שהחציל מוכן.

לאחר שהחציל מוכן מגרדים את בשר החציל מהקליפה.

חותכים את הבצל לפרוסות ומאדים אותו בשמן, כאשר הבצל זהוב מוספים את הביצים הקשות והחציל וממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות.

את כל החומרים מכניסים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

משמנים פורמות (אפשר חד פעמי), או תבנית אינגלייש קייק.

יוצקים את החצילים לתבנית ומכניסים ל-10 שעות למקרר.

מוצאים את הפטה מהתבנית ומגישים עם ריבת העגבניות שרי.

במקביל מכינים את ריבת עגבניות השרי

ריבת עגבניות שרי

חומרים:

1 ק"ג עגבניות שרי

1 ק"ג – סוכר

1/4 כפית פלפל שאטה יבש

כף מיץ לימון

כפית גרדת לימון

אופן הכנה:

1. שוטפים את העגבניות.

2. מניחים בסיר את העגבניות עם שאר החומרים.

3. מבשלים בחום נמוך במשך 30 דקות ומערבבים מידי פעם.

בתיאבון

 

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

אוכל

אוזני המן מלוחות במילוי גבינות

מתכון מיוחד, שבשינוי צורה מאוזן המן למאפה מתאים לא רק לפורים. קל ופשוט להכנה
אוכל

עוגת גזר ותבלינים

עוגת בריאות כשרה לפסח בעלת טעם ומרקם מעודן
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים