אוכל

עוגת גבינה לוטוס

לקראת חג השבועות מתכון של עוגת גבינה ללא אפיה.

לתחתית העוגה

אריזה של עוגיות לוטוס

100 גר' חמאה
לערבב ביחד ולשטח בתחתית של תבנית אפיה בקוטר 26 או ב-10 תבניות אישיות.

1-300x200 עוגת גבינה לוטוס
צילום: אסף לוי

למוס גבינה ולוטוס

25 גרם חמאה

200 גרם חלב

10 גרם ג'לטין

60 גרם מים
600 גרם גבינה לבנה 9%
150 גרם סוכר לבן

חבילת שוקולד לבן
קורט מלח
מקל וניל או כפית של תמצית וניל איכותית

600 גרם שמנת מתוקה להקצפה
צנצנת של ממרח לוטוס
חבילת עוגיות לוטוס טחונה לפיזור מעל העוגה.

להכנת המוס

מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד עד שנספג. יש לחמם חלב וחמאה על סף רתיחה ולשפוך מעל את השוקולד הלבן עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים הכל יחד עם גבינה לבנה, סוכר ומקל הווניל.

חשוב! יש לערבב את המסה של הגבינה עם השוקולד הלבן בהדרגה. תחילה מוסיפים קצת מהגבינה לשוקולד, מערבבים, מוספים עוד קצת, מערבבים ולבסוף ניתן להוסיף הכל ולערבב. תהליך זה חשוב ונקרא השוואת טמפרטורות. במידה ולא נפסח עליו המסה של השוקולד תיתפס.

מקציפים הקצפה רכה את השמנת המתוקה, מוסיפים לתערובת ומערבבים הכל יחד.

בשלב הזה מוצאים קצת מהמסה לקערה נפרדת ושופכים לתוכה את צנצנת ממרח הלוטוס.

ממיסים את הג'לטין כמה שניות במיקרו – יש להמיס בפולסים של 10 שניות כל פעם.

לוקחים מעט מהמסה של הגבינה לתוך הג'לטין המומס – שוב על מנת לעשות השוואת טמפרטורות ואז לשפוך הכל למסה של הגבינה. לערבב ולצקת שליש מהמסה על תחתית העוגה, מעליה לצקת את המסה עם ממרח הלוטוס ומעליה לצקת את כל המסה הנותרת של הגבינה.

לפזר מעל את העוגיות לוטוס הטחונות ולשמור במקרר 6 שעות עדיף לילה לפני הגשה.

בתאבון!

המתכון באדיבות רשת בתי קפה "גרג"

 

 

 

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

אוכל

אוזני המן מלוחות במילוי גבינות

מתכון מיוחד, שבשינוי צורה מאוזן המן למאפה מתאים לא רק לפורים. קל ופשוט להכנה
אוכל

עוגת גזר ותבלינים

עוגת בריאות כשרה לפסח בעלת טעם ומרקם מעודן
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים