תבשיל בורגול עם ירקות

תבשיל בורגול וירקות: מנה קלילה, בריאה ומושלמת לכל עונות השנה!
מחפשים ארוחה משביעה, מזינה וקלה להכנה, שתתאים לכל יום בשנה, בין אם קיץ או חורף?
תבשיל בורגול וירקות הוא הפתרון המושלם! מנה צבעונית, עשירה בטעמים ומרקמים, שתספק לכם אנרגיה טובה ותשמח את בלוטות הטעם. קדימה, בואו נכניס בריאות וכיף לצלחת!
מרכיבים:
- 1 כוס בורגול גס (או בינוני)
- 2 כוסות מים רותחים (או ציר ירקות, לטעם עשיר יותר)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 1 גזר בינוני, חתוך לקוביות קטנות או ל"גפרורים" דקים
- 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות קטנות (או חצוי ופרוס לחצאי עיגולים)
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
- ½ כוס אפונה ירוקה (קפואה או טרייה), אופציונלי אך מוסיף צבע ומתיקות
- ½ כפית מלח (או לפי הטעם)
- ½ כפית כמון טחון (מוסיף עומק וניחוח ים-תיכוני)
- ½ כפית כורכום טחון (לצבע זהוב וסגולות בריאותיות)
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי (או לפי הטעם)
- עשבי תיבול טריים לקישוט: פטרוזיליה קצוצה / כוסברה קצוצה (אופציונלי, מוסיף המון!)
הכנה:
- מכינים את הבורגול: שוטפים את הבורגול היטב במסננת תחת מים זורמים (לא חמים!) עד שהמים צלולים. מסננים ומניחים בצד.
- מטגנים את הבצל: בסיר רחב ושטוח (או סוטאז'), חממו את שמן הזית על אש בינונית. הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מתרכך ונהיה שקוף-זהוב (כ-5-7 דקות).
- מוסיפים ירקות ומתבלים: הוסיפו לסיר את הגזר, הקישוא והפלפל האדום (ואת האפונה אם משתמשים). ערבבו וטגנו במשך 5-7 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים קלות אך עדיין שומרים על פריכות מסוימת (אל דנטה).
- משלבים בורגול ותבלינים: הוסיפו לסיר את הבורגול המסונן, המלח, הכמון, הכורכום והפלפל השחור. ערבבו היטב את כל התערובת וטגנו יחד במשך דקה אחת, כדי שהטעמים יתמזגו והבורגול יצופה בשמן.
- מוסיפים מים ומבשלים: יוצקים את המים הרותחים (או ציר הירקות) לסיר. מביאים שוב לרתיחה, מכסים את הסיר היטב, מנמיכים את הלהבה לחום נמוך-מינימלי (כמו נר) ומבשלים במשך 15 דקות בדיוק. חשוב לא להרים את המכסה!
- מכבים את הלהבה ומניחים לסיר לעמוד כשהוא מכוסה למשך 5-10 דקות נוספות. המנוחה הזו חשובה – היא מאפשרת לבורגול לספוח את כל הנוזלים שנותרו ולהיות אוורירי יותר. לאחר המנוחה, מגרדים את הבורגול בעדינות בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגירים.
- מגישים חם: מפזרים בנדיבות עשבי תיבול טריים קצוצים ומגישים מיד חם!
בתיאבון! התבשיל הזה נהדר בפני עצמו, כתוספת למנות עיקריות, או כבסיס לסלט חם.