ברגע על הצלחת

אורז עם אפונה ונענע

אורז ירוק עם אפונה ונענע: מנה קלילה, בריאה ומרעננת לכל ארוחה!

מחפשים תוספת קלה, צבעונית ומרעננת שתשדרג לכם כל ארוחה? בואו להכיר את אורז בסמטי עם אפונה ונענע!
זהו מתכון פשוט ומהיר שמשלב את כל הטוב של הטבע בצלחת אחת. האורז הופך רך ואוורירי, האפונה מוסיפה מתיקות עדינה,
והנענע היא זו שמקפיצה את המנה לשיאים חדשים של טעם ורעננות. מושלם לליווי מנות דגים, עוף, או סתם כארוחה קלילה בפני עצמה.

 

מרכיבים:

1 כוס אורז בסמטי (מומלץ בחום – הוא נשאר אוורירי ולא דביק)

2 כוסות מים (או ציר ירקות, לטעם עשיר יותר)

1 כוס אפונה מקולפת (טרייה או קפואה, ללא צורך בהפשרה מוקדמת אם קפואה)

2 כפות שמן זית איכותי

½ כוס נענע טרייה קצוצה (בערך חצי חבילה גדולה, לא להתקמצן!)

½ כפית מלח (או לפי הטעם)

¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי (או לפי הטעם)

אופציונלי לשדרוג: מיץ מחצי לימון סחוט טרי בסוף הבישול, כף שקדים פרוסים קלויים לתוספת קראנצ'יות.

 

הוראות הכנה:

מכינים את האורז: בסיר בינוני בעל תחתית כבדה, חממו את שמן הזית על חום בינוני.

מטגנים את האורז: הוסיפו את האורז לסיר וערבבו היטב במשך כ-2 דקות, עד שכל גרגר אורז מצופה בשמן והוא הופך שקוף למחצה. זהו שלב חשוב המונע הידבקות.

מוסיפים נוזלים ומתבלים: יוצקים לסיר את המים (או ציר הירקות) ומביאים לרתיחה חזקה. מוסיפים את המלח והפלפל.

מבשלים את האורז: כשהמים רותחים בעוצמה, מכסים את הסיר היטב, מנמיכים את הלהבה לחום נמוך-מינימלי (כמו נר) ומבשלים במשך 15 דקות בדיוק. חשוב לא להרים את המכסה במהלך זמן זה!

משלבים אפונה ונענע: לאחר 15 דקות, מכבים את האש, מסירים את המכסה (בזהירות מאדים!) ומוסיפים את האפונה ואת הנענע הקצוצה. ערבבו בעדינות עם מזלג כדי לפזר את האפונה והנענע באורז.

מנוחה והגשה: מכסים שוב את הסיר (אך לא מדליקים את האש) ונותנים לאורז לנוח במשך 5-10 דקות נוספות. המנוחה מאפשרת לגרגרי האורז להפריד ולהיות אווריריים יותר. לפני ההגשה, אפשר לזלף מעט מיץ לימון (אם רוצים) ולערבב קלות. מקשטים בשקדים קלויים אם בחרתם.

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

ברגע על הצלחת

טעים, בריא ומפנק: סלט טונה עם גרגרי חומוס שמשדרג כל ארוחה

סלט טונה עם גרגרי חומוס סלט טונה עם גרגרי חומוס הוא מנה קלה ובריאה שמתאימה לכל שעה ביום.   מרכיבים:
ברגע על הצלחת

הפתרון המושלם: אורז מוקפץ עם ירקות קפואים – מתכון מהיר וזמין!

אורז מוקפץ עם ירקות קפואים מתכון קל ופשוט להכנה, מושלם לארוחה מהירה ובריאה. רכיבים: – 2 כוסות אורז מבושל –
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים