בישול פשוט וטעים: תפוחי אדמה אפויים עם רוזמרין בבית

תפוחי אדמה אפויים עם רוזמרין
מתכון זה הוא דרך קלה וטעימה להכין תפוחי אדמה עם טעם נעים של רוזמרין.
מרכיבים:
– 1 ק"ג תפוחי אדמה
– 2 כפות שמן זית
– 2 קבלים רוזמרין טרי (או 1 כפית רוזמרין יבש)
– מלח לפי טעם
– שטוחה של פילפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
בוחרים תפוחי אדמה בגודל בינוני וחורצים אותם בחלק העליון כדי שהתיבול יחדור פנימה ויעשיר טעמים.
בקערה גדולה, מערבבים את שמן הזית, רוזמרין, מלח ופלפל. מורחים בנדיבות את תפוחי האדמה.
מעבירים לתבנית אפייה ואופים במשך 30-40 דקות, עד להזהבה ורכות (בדיקה עם מזלג)
מגישים חם, כמנת צד עם כל ארוחה.
בתיאבון!