דג ברוטב רימונים
באדיבות: חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
4 מנות מנה = מנת חלבון בשר + מנת שומן
מצרכים:
- 4 פרוסות פילה דניס (800 גרם)
- 4 כפות רכז רימונים
- 4 כפיות שמן זית
- מיץ מלימון שלם
- 3 שיני שום פרוסות דק
- צרור גבעולי טימין
- צרור כוסברה/פטרוזיליה
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל־180 מעלות.
- מערבבים בקערה רכז רימונים, שמן זית ומיץ לימון.
- מניחים את פרוסות הדגים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה ושופכים עליהם את המרינדה.
- מפזרים מעל הדגים את פרוסות השום, הטימין והכוסברה/פטרוזיליה.
- אופים למשך כ־15 דקות. כדאי להרטיב את פרוסות הדג עם הרוטב פעם או פעמיים במהלך האפייה. יש להימנע מאפיית יתר, שתייבש את הדג.