ברגע על הצלחת

תפוחים אפויים עם קינמון


תפוחים שלמים אפויים עם קינמון: פינוק חם ומושלם ללא מאמץ!

היכנסו למטבח ותנו לניחוחות הקסומים של קינמון ותפוחים למלא את הבית! המתכון הזה הוא דרך נפלאה ופשוטה להכין קינוח חם, מנחם ובריא, או ארוחת בוקר מפנקת. כשהתפוחים נאפים בשלמותם, הם מתרככים וסופחים את כל הטעמים, והתוצאה היא פשוט מעדן שאי אפשר להפסיק לאכול.

מרכיבים:

  • 3-4 תפוחים בינוניים-גדולים (מומלץ זנים כמו גרני סמית, פוג'י, גאלה או רד דלישס – כאלה ששומרים על צורתם באפייה)
  • 2-3 כפות סוכר חום (או לפי הטעם; אפשר גם דבש או מייפל)
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית תמצית וניל (אופציונלי, לתוספת ארומה)
  • 2 כפות מים (או מיץ תפוחים טבעי)
  • אופציונלי לתוספות במילוי: 1/4 כוס צימוקים, חמוציות מיובשות, אגוזי מלך קצוצים, או כפית חמאה קטנה לתוך כל תפוח.

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור: חממו מראש את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  2. מכינים את התפוחים:
    • שטפו את התפוחים היטב.
    • בעזרת כלי מיוחד להוצאת ליבה של תפוח (או סכין קטנה וזהירה), הוציאו את ליבת התפוח מכל תפוח, מבלי לחתוך את התחתית. צרו חלל פנימי שניתן למלא.
  3. ממלאים ומתבלים:
    • בקערית קטנה, ערבבו יחד את הסוכר החום, הקינמון, תמצית הווניל (אם משתמשים) ואת התוספות האופציונליות (צימוקים, אגוזים וכו').
    • מלאו בנדיבות כל תפוח בתערובת התבלינים והתוספות. אם בחרתם להוסיף חמאה, הניחו קובייה קטנה בתוך המילוי.
  4. אפייה:
    • הניחו את התפוחים הממולאים בתבנית אפייה קטנה או בתבנית פיירקס.
    • יוצקים את 2 כפות המים (או מיץ התפוחים) לתחתית התבנית – זה יעזור לתפוחים להתבשל באדים ולשמור על לחותם.
    • כסו את התבנית היטב בנייר כסף.
  5. אופים: הכניסו לתנור שחומם מראש ואפו במשך 35-50 דקות, או עד שהתפוחים רכים מאוד כאשר נועצים בהם מזלג, אך עדיין שומרים על צורתם. זמן האפייה ישתנה בהתאם לגודל התפוחים וסוגם.
  6. הגשה: הוציאו מהתנור והגישו חם. תפוחים אפויים שלמים נפלאים בפני עצמם, או עם כף גלידת וניל, יוגורט יווני, קצפת, או זילוף קל של מייפל/דבש.

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

ברגע על הצלחת

טעים, בריא ומפנק: סלט טונה עם גרגרי חומוס שמשדרג כל ארוחה

סלט טונה עם גרגרי חומוס סלט טונה עם גרגרי חומוס הוא מנה קלה ובריאה שמתאימה לכל שעה ביום.   מרכיבים:
ברגע על הצלחת

הפתרון המושלם: אורז מוקפץ עם ירקות קפואים – מתכון מהיר וזמין!

אורז מוקפץ עם ירקות קפואים מתכון קל ופשוט להכנה, מושלם לארוחה מהירה ובריאה. רכיבים: – 2 כוסות אורז מבושל –
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים