תבשיל חומוס ובטטה

מחפשים מנה חמה, מנחמת ובריאה שתעשיר את שולחן האוכל שלכם ותחמם את הלב?
התבשיל הזה לוקח את השילוב המוכר של חומוס ובטטה ומשדרג אותו עם טוויסט ים-תיכוני-מרוקאי עשיר,
שיהפוך כל ארוחה לחגיגה של צבעים וטעמים. הוא קל להכנה, משביע ומושלם גם כמנה עיקרית וגם כתוספת.
מרכיבים:
- 1 קופסת חומוס (כ-400 גרם), שטוף היטב ומסונן
- 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 2-3 ס"מ
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות או פרוסות דק
- 1 פלפל אדום (גמבה), חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום טרי, קצוץ דק (אופציונלי, למי שאוהב חריפות)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית כורכום
- ¼ כפית קינמון טחון (טיפ לטעם מרוקאי עמוק!)
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם) או 2 עגבניות טריות מגוררות
- ½ כוס ציר ירקות (או מים)
- ½ כוס מים (או יותר, לפי הצורך, עד לכיסוי חלקי של התבשיל)
- פטרוזיליה טרייה קצוצה לקישוט (בנדיבות!)
- כוסברה טרייה קצוצה לקישוט (אופציונלי, למאזן טעמים)
הוראות הכנה:
- מטגנים את הבצל: בסיר רחב וכבד (או סוטאז'), חממו את שמן הזית על חום בינוני. הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מתרכך ומזהיב קלות (כ-7-10 דקות).
- מוסיפים שום ותבלינים: הוסיפו את השום הכתוש, הפלפל האדום (והצ'ילי אם משתמשים) וטגנו למשך 2-3 דקות נוספות, עד שהם מעט מתרככים. הוסיפו את הכמון, הפפריקה, הכורכום והקינמון. ערבבו היטב וטגנו עוד כדקה, עד שהתבלינים מפיצים את ריחם המשגע.
- משלבים בטטה, חומוס ונוזלים: הוסיפו לסיר את קוביות הבטטה והחומוס המסונן. ערבבו בעדינות כדי שהירקות והחומוס יצופו בתבלינים.
- יוצקים נוזלים ומבשלים: הוסיפו את קופסת העגבניות המרוסקות (או העגבניות המגוררות), ציר הירקות (או המים) ו-½ כוס מים נוספת. ערבבו, והביאו את התבשיל לרתיחה.
- מבשלים בסבלנות: הנמיכו את הלהבה למינימום, כסו את הסיר ובשלו במשך 20-30 דקות, או עד שהבטטות רכות לחלוטין והטעמים התמזגו היטב. אם התבשיל נראה יבש מדי, הוסיפו עוד מעט מים.
- תיבול סופי והגשה: טעמו את התבשיל ותקנו תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך. הגישו חם, מעוטר בנדיבות בפטרוזיליה וכוסברה קצוצה טרייה.
בתיאבון! התבשיל הזה נפלא עם אורז לבן, קוסקוס, או לחם טרי לניגוב.