שווארמה טבעונית עם סייטן

שווארמה סייטן משגעת: חוויה טבעונית מנצחת – קלה להכנה ובלתי נשכחת ולא רק לטבעונים!
מי אמר ששווארמה היא רק בשר? תכינו את עצמכם להתאהב בשווארמה סייטן – מנה טבעונית אדירה, עשירה בטעמים, בעלת מרקם מושלם,
וקלה כל כך להכנה שזה פשוט לא יאומן! היא אידיאלית לארוחת צהריים או ערב מהירה, לפינוק טעים בתוך פיתה, או כתוספת מיוחדת לשולחן אירוח. בואו נצא למסע טעמים מזרח תיכוני!
מרכיבים:
300 גרם סייטן (מומלץ לבחור סייטן מוצק ואיכותי)
2 כפות שמן זית איכותי
1 בצל בינוני, חצוי ופרוס לרצועות דקות (או קצוץ דק, לפי העדפה)
2 שיני שום, כתושות או מגורדות
2 כפות תבלין שווארמה איכותי (תערובת קנויה או ביתית)
½ כפית מלח (או לפי הטעם)
½ כפית כמון טחון
¼ כפית פפריקה מעושנת (אופציונלי, מוסיף עומק טעם וגוון)
1 כף רוטב סויה (או טמרי, ללא גלוטן – אופציונלי, לחיזוק טעמים וגוון)
להגשה (הכי חשוב!):
פיתות טריות
ירקות טריים קצוצים: עגבניות, מלפפון, חסה / כרוב לבן/סגול, בצל סגול פרוס דק
רטבים ותוספות (המלצות חמות!):
טחינה גולמית איכותית עם לימון ומים
עמבה / סחוג / פלפלצ'ומה
חמוצים / כרוב כבוש
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מכינים את הסייטן:
טיפ חשוב למרקם שווארמה: אם הסייטן שלכם בקובייה או גוש, חתכו אותו לרצועות דקות. אפשר גם למרוט אותו מעט עם הידיים לקבלת מראה "בשרני" יותר. אם הוא נוזלי יותר, אפשר לקצוץ אותו לקוביות קטנות כמו במתכון המקורי.
מטגנים בצל:
במחבת גדולה ורחבה (רצוי כזו שמתאימה למוקפץ), חממו את שמן הזית על חום בינוני-גבוה.
הוסיפו את הבצל הפרוס/קצוץ וטגנו תוך ערבוב, עד שהוא מתרכך ומשחים קלות (כ-5-7 דקות).
מוסיפים שום, סייטן ותבלינים:
הוסיפו למחבת את השום המגורד ומיד אחריו את הסייטן.
הוסיפו את תבלין השווארמה, המלח, הכמון והפפריקה המעושנת (אם משתמשים). אם בחרתם להוסיף רוטב סויה, הוסיפו גם אותו עכשיו.
ערבבו היטב, וודאו שכל חתיכות הסייטן מצופות בתבלינים.
טגנו תוך ערבוב מדי פעם במשך 7-10 דקות, עד שהסייטן משחים יפה ומקבל קראנצ'יות קלה.
טועמים ומתקנים:
טעמו את השווארמה ותקנו תיבול לפי הצורך. אם חסר מלח, פלפל או אפילו עוד קצת תבלין שווארמה.
מגישים ונהנים!
מגישים את שווארמת הסייטן החמה והמבעבעת ישר מהמחבת.
ממלאים בנדיבות פיתה טרייה / לאפה / טורטיה עם ירקות טריים קצוצים (עגבניות, מלפפון, חסה/כרוב ובצל סגול), ומוסיפים בנדיבות מהרטבים והחמוצים שאתם אוהבים.