קרקרים ביתיים נהדרים

קרקרים ביתיים הם חטיף פריך וטעים שניתן להכין בקלות בבית.
הם מצוינים כחטיף לבד או בתור תוספת למנות שונות כמו גבינות, סלטים, או ממרחים.
הנה מתכון פשוט וטעים לקרקרים ביתיים שיהפכו לכל חביבי הבית.

מרכיבים:

  • 1 כוס קמח חיטה מלא
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית תבלינים (כגון קימל, שומשום, פפריקה או תבלינים לפי טעמכם)
  • 1/2 כפית סוכר (אופציונלי, מוסיף נגיעה של מתיקות)

הוראות הכנה:

  1. הכנת הבצק: בקערה גדולה, ערבבו את הקמח המלא, הקמח הלבן, המלח, הסודה לשתייה, והסוכר אם בחרתם להשתמש בו. הוסיפו את השמן והמים בהדרגה ולושו את הבצק עד שהוא מתאחד ונעשה חלק. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים, ואם הוא דביק מדי, הוסיפו מעט קמח.
  2. התפחה: אין צורך בהמתנה או התפחה עם הבצק הזה. אך אם אתם רוצים שהקרקרים יהיו פריכים במיוחד, הניחו את הבצק במקרר למשך 15-20 דקות.
  3. רידוד: רדדו את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-2 מ"מ. חיתכו את הבצק לריבועים או למשולשים בעזרת סכין חדה או חותכן פיצה.
  4. הנחת הקרקרים: העבירו את החתיכות לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אם רוצים, פזרו תבלינים נוספים על הקרקרים.
  5. אפייה: חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהייט). אפו את הקרקרים במשך 12-15 דקות או עד שהם הופכים פריכים וזוובים קלות. שימו לב לא לשרוף אותם; הם צריכים להיות פריכים אך לא כהים מדי.
  6. קירור: הוציאו את הקרקרים מהתנור והניחו להם להתקרר על רשת לפני ההגשה.

הערות:

  • אם אתם אוהבים טעמים שונים, תוכלו לשלב בתערובת הבצק תוספות כמו גבינת פרמזן מגוררת, שום כתוש, או עשבי תיבול קצוצים.
  • לאחסון, שימו את הקרקרים בקופסה אטומה כדי לשמור על פריכיותם.

הקרקרים הביתיים שלכם מוכנים! הם טעימים, בריאים, ומושלמים לכל ארוחה או חטיף קל.

Comments are closed.