תרבות ופנאי

קונסרבטוריון חדרה חוגג 80

מופע גאלה חגיגי עם בוגרים ותלמידים על במה אחת

הציבור מוזמן לערב מוזיקלי ייחודי שיציין שמונה עשורים של חינוך, יצירה וקשר עמוק לעיר – דרך עיניהם ולבם של תלמידים ובוגרים מכל השנים | שלישי, 10 ביוני, 19:00, אנרבוקס חדרה | הכניסה חופשית

הקונסרבטוריון העירוני חדרה מציין 80 שנות פעילות בערב גאלה חגיגי שיתקיים ביום שלישי, 10.6.2025, בשעה 19:00 באנרבוקס חדרה. במרכז האירוע תעמוד הופעתה של תזמורת מיוחדת שנבנתה במיוחד לכבוד החגיגות – ומשלבת תלמידים הלומדים כיום לצד בוגרים שלמדו בקונסרבטוריון לאורך השנים, כולל כאלה שלמדו עוד בשנות ה־70. הציבור מוזמן לקחת חלק באירוע שכולו חגיגה של תרבות ומוזיקה.

הקונסרבטוריון העירוני הוקם בשנת 1945 ביוזמת הסתדרות העובדים בארץ ישראל, מתוך תפיסה שהשכלה מוזיקלית היא חלק בלתי נפרד מהשכלה כללית וערכית. במשך שמונה עשורים, מהווה הקונסרבטוריון עוגן חינוכי ותרבותי בעיר. רבים מבוגריו שירתו בתזמורת צה"ל, ואף הניחו את היסודות לתזמורת הגדנ"ע של אותם ימים. בין רגעי השיא שזוכרים בקונסרבטוריון – הופעה בחידון התנ"ך העולמי בשנות ה-80, והזמנה מיוחדת להופיע במשכן הכנסת בשנת 1992 על ידי יו"ר הכנסת דאז, דב שילנסקי. הקונסרבטוריון פועל כיום במסגרת אגף אתו"ס בעיריית חדרה ובפיקוח משרד החינוך, ומפעיל מיזמים עירוניים כמו "בית ספר מנגן" בו לומדים לנגן מאות תלמידים מהעיר, מגמות מוסיקה בבתי הספר התיכונים, פרויקטים קהילתיים ועוד.

מנהל הקונסרבטוריון, טופיק מרום, מספר: "ימי הקונסרבטוריון רבים מימי המדינה. ראינו עידנים משתנים, סגנונות מוזיקליים מתחלפים – מיצירות היידן ומוצרט ועד פסי קול הוליוודיים – אבל הבסיס נשאר: חינוך מוזיקלי מעמיק, וכלים לביטוי אישי ויצירתי עבור כל תלמיד ותלמידה. היום אנחנו פועלים גם בתוך מערכת החינוך העירונית, מלווים תלמידים מגיל הגן ועד לתיכון, ומעמידים את הדור הבא של המוזיקאים הישראלים."

ראש עיריית חדרה, ניר בן חיים: "הקונסרבטוריון העירוני הוא לב פועם של תרבות, חינוך וערכים בחדרה. זהו מוסד שבמשך דורות חינך, פיתח והעצים ילדים ונוער בעיר – ואנחנו גאים בתרומתו האדירה לחדרה ולתושביה. חינוך מוזיקלי הוא מפתח לצמיחה אישית ולחוסן קהילתי, ואנו נמשיך להשקיע בו כחלק בלתי נפרד מהחזון העירוני."

עו״ד יניב דרי, המשנה לראש העיר ובוגר הקונסרבטוריון שישתתף וינגן גם הוא בערב החגיגי, אמר: ״לנגן שוב על הסקסופון שלי, לצד נגנים מכל הדורות – זו חוויה מרגשת שממלאת את הלב. הקונסרבטוריון היה ותמיד יהיה בית – מקום שבו מוזיקה הופכת לשפה של חינוך ונשמה. היה רגע בו החינוך המוזיקלי בחדרה דעך, ובזכות אמונה ועבודה קשה כיום יש למעלה מאלף תלמידים בקונסרבטוריון ובתכניות המוזיקה השונות״.

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

תרבות ופנאי

פארק תעשייה קיסריה – עסקים ואומנות

מבנה החממה הטכנולוגיה בחברת נילסן יארח את "לילות ושמשות" - תערוכת צילום של האמנית חנה סהר
תרבות ופנאי

להקת המחול קמע – שתי יצירות בהופעה אחת

תתארח ב-19.3 בהיכל התרבות אור עקיבא במופע מיוחד בו מארח המנהל האומנותי, תמיר גינץ, את איציק גלילי
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים