אוכל

צמת קפרזה – אהבה מביס ראשון

יום האהבה, טו באב, יערך השנה  ב 27.7 ועמו ההכנות לדייט המיוחד או לארוחת ערב רומנטית…. המותג מאסטר שף מציע  מתכון למנה יפה, טעימה ורומנטית: צמת קפרזה –  מאפה בצק עלים עם רוטב עגבניות, מוצרלה טרייה, עגבניות ובזיליקום.

חומרים ל-6 מנות:

  • 500 גרם בצק עלים מרודד ומופשר
  • 2 כדורי מוצרלה פרוסים
  • 10 עלי בזיליקום
  • ביצה טרופה להברשה

לרוטב עגבניות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 קופסה עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
  • 2 כפות רסק עגבניות מאסטר שף
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את חומרי הרוטב 10 דקות ליצירת רוטב במרקם סמיך.
  2. פורסים את הבצק על משטח עבודה. מסמנים חלוקה לשלושה מלבנים דמיוניים לאורך (אפשר לסמן בעזרת הסכין). מורחים את המרכז ב-3 כפות רוטב עגבניות ומניחים את חומרי המלית בשליש המרכזי: מוצרלה, עגבניה, בזיליקום וכך הלאה.
  3. חותכים את שני המלבנים הקיצוניים לרצועות אלכסוניות שוות. מקפלים את השוליים העליונים והתחתונים כלפי המלית ומניחים את הרצועות, לסירוגין זו מעל זו, על המלית.
  4. מניחים את הצמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקררים חצי שעה במקרר או 10 דקות בהקפאה.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. מברישים את הצמה בביצה.
  7. אופים 30 דקות עד שהבצק אפוי, תפוח ושחום.

 

תתכוננו להתאהב…

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

אוכל

אוזני המן מלוחות במילוי גבינות

מתכון מיוחד, שבשינוי צורה מאוזן המן למאפה מתאים לא רק לפורים. קל ופשוט להכנה
אוכל

עוגת גזר ותבלינים

עוגת בריאות כשרה לפסח בעלת טעם ומרקם מעודן
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים