פטה חצילים בטעם כבד עם ריבת עגבניות
![Unnamed[4]](https://nhn.co.il/wp-content/uploads/2015/08/unnamed46.jpg)
מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת, נרתם לעזרתם של הצמחונים ומציע מנה חגיגית לארוחת ראש השנה והחגים הבאים עלינו לטובה, שגם אוכלי הבשר יתקנאו בה וירצו לטעום – פטה חצילים בטעם כבד עם ריבת עגבניות שרי.
חומרים:
(מיועד ל-5 סועדים)
3 חצילים בגודל בינוני
2 בצל
6 בצים קשות
1/4 כוס ברנדי
1 כף מיונז
100 גרם מחמאה או חמאה
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את החצילים לצלייה במשך כ-30 דקות, עד שהחציל מוכן.
לאחר שהחציל מוכן מגרדים את בשר החציל מהקליפה.
חותכים את הבצל לפרוסות ומאדים אותו בשמן, כאשר הבצל זהוב מוספים את הביצים הקשות והחציל וממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות.
את כל החומרים מכניסים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
משמנים פורמות (אפשר חד פעמי), או תבנית אינגלייש קייק.
יוצקים את החצילים לתבנית ומכניסים ל-10 שעות למקרר.
מוצאים את הפטה מהתבנית ומגישים עם ריבת העגבניות שרי.
במקביל מכינים את ריבת עגבניות השרי
ריבת עגבניות שרי
חומרים:
1 ק"ג עגבניות שרי
1 ק"ג – סוכר
1/4 כפית פלפל שאטה יבש
כף מיץ לימון
כפית גרדת לימון
אופן הכנה:
1. שוטפים את העגבניות.
2. מניחים בסיר את העגבניות עם שאר החומרים.
3. מבשלים בחום נמוך במשך 30 דקות ומערבבים מידי פעם.
בתיאבון