עוגת דבש, תפוחים ופרג
כבר לא צריך לבכות שבחג משמינים….אם תביאו את העוגה הזו לארוחת החג, תוכלו לשלוט על הקלוריות (אף אחד לא ישים לב) ותקבלו מחמאות מכולם. העוגה נהדרת לראש השנה ולחגי תשרי ומתאימה גם לכל השנה, כי אין דבר נהדר יותר מפרוסת עוגה מרשימה לצד הקפה.
המתכון של הבלוגרית ליטל מאירי, בעלת הבלוג: ליטל א-ב של עוגה בחושה.
מצרכים
מקלפים ומגררים 2 תפוחים בינוניים (אני השתמשתי בתפוחים ירוקים) ומפזרים מעל חצי כפית של ממתיק סטיביה
צילום: ליטל מאירי** 1 כוס קמח תופח מלא
** רבע כוס קמח כוסמין מלא
** רבע כוס קמח שקדים
** רבע כוס קמח רגיל
** 1 כפית אבקת אפייה
** 1 כוס דבש דל קלוריות (השתמשתי בדש לייט של יד מרדכי)
** שליש כוס שמן
** 1 מיכל- 200 גרם של יוגורט 0%
** חצי כוס פרג
** 2 ביצים בטמפ' החדר
הכנת העוגה
מערבבים את הקמחים ביחד ומוסיפים את אבקת האפייה. מוסיפים את הפרג ומאחדים את הכל. מוסיפים את השמן, את היוגורט ואת הדבש. לערבב אך לא יתר על המידה כדי שהעוגה לא תצא דחוסה. לבסוף מוסיפים את התפוחים המגוררים ואת הביצים ומערבבים עד לאיחוד כל החומרים.
מחממים תנור ל- 180 מעלות, אופים כ-40 דקות. עד שקיסם יוצא מעט לח.
מתאים לתבנית עגולה, 2 תבניות אינגליש קייק או קאפקייקס אישיים
שנה נהדרת וחג שמח לכולם !! מליטל