אוכל

סלמון ברוטב צ'ילי ותפוז

אין כוח וזמן לבשל, קבלו ארוחה קלילה וטעימה המשלבת דג עם ירקות.

המתכון באדיבות רשת "גרג קפה".

unnamed34-200x300 סלמון ברוטב צ'ילי ותפוז
סלמון בצ'ילי ותפוז. צילום: אסף לוי

 מצרכים ל-4 מנות

4 יח' פילה סלמון (ללא עצמות) 220 גרם

חצי כוס צ'ילי מתוק

כוס מיץ תפוזים

200 גרם שעועית ירוקה שלמה

100 גרם אפונת גינה

בצל סגול בינוני חתוך לרצועות

חצי כרוב לבן קצוץ

4 יח' גמבה בצבעים שונים

שני גזרים חתוכים לרצועות דקות

250 גרם פטריות

2 כפות שומשום (לא חובה)

 הוראות הכנה

את דג הסלמון להניח על מחבת טפלון עם מעט שמן חם על צד העור של הדג, לכסות לכ-3-4 דקות (תלוי בעובי הדג). להוסיף את רוטב הצ'ילי ומיץ התפוזים ולהנמיך את האש עד לצמצום הרוטב.

להכנת תוספת הירקות:

להכניס את הירקות למחבת רחבה עם שמן חם בסדר הבא, בהפרש של כדקה כ"א: בצל, גמבה, פטריות, כרוב, גזר, שעועית ואפונה. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.

הגשה:

להניח על הצלחת את הירקות ומעל את דג הסלמון ומעט מהרוטב הנותר שבמחבת. מומלץ לפזר שומשום קלוי מעל המנה. 

בתאבון!

 

 

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

אוכל

אוזני המן מלוחות במילוי גבינות

מתכון מיוחד, שבשינוי צורה מאוזן המן למאפה מתאים לא רק לפורים. קל ופשוט להכנה
אוכל

עוגת גזר ותבלינים

עוגת בריאות כשרה לפסח בעלת טעם ומרקם מעודן
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים