סלמון ברוטב צ'ילי ותפוז
אין כוח וזמן לבשל, קבלו ארוחה קלילה וטעימה המשלבת דג עם ירקות.
המתכון באדיבות רשת "גרג קפה".
מצרכים ל-4 מנות
4 יח' פילה סלמון (ללא עצמות) 220 גרם
חצי כוס צ'ילי מתוק
כוס מיץ תפוזים
200 גרם שעועית ירוקה שלמה
100 גרם אפונת גינה
בצל סגול בינוני חתוך לרצועות
חצי כרוב לבן קצוץ
4 יח' גמבה בצבעים שונים
שני גזרים חתוכים לרצועות דקות
250 גרם פטריות
2 כפות שומשום (לא חובה)
הוראות הכנה
את דג הסלמון להניח על מחבת טפלון עם מעט שמן חם על צד העור של הדג, לכסות לכ-3-4 דקות (תלוי בעובי הדג). להוסיף את רוטב הצ'ילי ומיץ התפוזים ולהנמיך את האש עד לצמצום הרוטב.
להכנת תוספת הירקות:
להכניס את הירקות למחבת רחבה עם שמן חם בסדר הבא, בהפרש של כדקה כ"א: בצל, גמבה, פטריות, כרוב, גזר, שעועית ואפונה. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
הגשה:
להניח על הצלחת את הירקות ומעל את דג הסלמון ומעט מהרוטב הנותר שבמחבת. מומלץ לפזר שומשום קלוי מעל המנה.
בתאבון!