סלט שעועית ירוקה עם עגבניות וכוסברה

מחפשים סלט שיסגור לכם פינה לארוחה קלה, בריאה ומרעננת?
קבלו את סלט שעועית המאש עם עגבניות וכוסברה – הפתרון המושלם לימים חמים, או סתם כשמתחשק לכם משהו טרי ומלא בטעמים.
הוא קל להכנה, משביע ומלא בחלבון וסיבים. פשוט מערבבים, מגישים ונהנים!
מרכיבים:
1 קופסת שימורים (400 גרם) שעועית שטופה ומסוננת היטב, ניתן למצוא היום מגוון סוגי שעועית פשוט לבחור את מה שאוהבים
2 עגבניות אדומות ובשלות, חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל סגול קטן, קצוץ דק-דק (או בצל ירוק, לטעם עדין יותר)
½ חבילה כוסברה טרייה, קצוצה דק
2 כפות שמן זית איכותי
מיץ מ-½ לימון סחוט טרי (הכי טעים!)
½ כפית מלח (או לפי הטעם)
½ כפית כמון טחון
¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
הוראות הכנה:
מכינים את המרכיבים:
פותחים את קופסת שעועית המאש, שוטפים היטב במים קרים ומסננים (חשוב מאוד!).
חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, קוצצים את הבצל (או את הבצל הירוק) וקוצצים את הכוסברה דק.
מערבבים בקערה:
בקערה גדולה, מערבבים יחד את שעועית המאש, קוביות העגבניות, הבצל והכוסברה הקצוצה.
מתבלים ומגישים:
מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, המלח, הכמון והפלפל השחור.
מערבבים היטב בעדינות, כדי שכל המרכיבים יצופו ברוטב.
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מגישים מיד, או שומרים במקרר בכלי אטום עד להגשה (הסלט במיטבו כשהוא טרי וקר).