סיפור קיר-הושק קיר אמנותי היסטורי במוזיאון החאן
קיר אריחים שהוצב ברחבת הכניסה לאודיטוריום החדש של המוזיאון מתאר דמויות, אירועים ומבנים מעברה של חדרה
ראש העיר והאמנית רות בלר ליד קיר האריחים. צילום: דוברותראש העיר צביקה גנדלמן התכבד לחנוך קיר אריחים מצויר במוזיאון החאן, המתאר פרקים מתולדות חדרה מראשיתה ועד היותה לעיר.במעמד מוזמנים ואורחים רבים הדגיש ראש העיר את הזדהותו עם עברה של חדרה ואת החשיבות של מוזיאון החאן להנחלת מורשתה של העיר. גנדלמן ציין כי גם לתכני קיר האריחים יש ערך חינוכי המסמל שילוב של העבר עם תנופת הפיתוח של העיר.
מייסדת ומנהלת המוזיאון עד לאחרונה, נינה רודין, סיפרה על הפרויקט והצבתו במוזיאון לתולדות העיר. הקיר, שהוא יחיד במינו במוזיאוני ישראל, מהווה למעשה הרחבה של תצוגות הקבע של המוזיאון ויהיה נכס חינוכי לאורך שנים. הקיר, שאורכו 6 מטרים וגובהו 3 מטרים, משולב ברחבת הכניסה לאודיטוריום החדש של המוזיאון. הרחבה והקיר נתרמו למוזיאון על ידי אבשלום ליובין, להנצחת רעייתו יפה ז"ל. את הקיר יזמה ועיצבה בתם של הזוג ליובין, האמנית רות בלר ליובין, שהתבססה על חומרים היסטוריים מארכיון המוזיאון.
רות בלר ליובין הסבירה את תפישת עולמה בתכנון הקיר שאת המוטו שלו לקחה מהשיר הורה חדרה שכתב מרדכי הוניג בשנת 1941: "המה באו, חול מצאו, הם זרעו וגם נטעו, ויבשו את ביצות המארה, הם קדחו, הם לא שחו, הם לא נחו וניצחו והורישו לנו את חדרה".
קיר האריחים מחולק לשלושה מקטעים המתארים דמויות, אירועים ומבנים מעברה של חדרה משנותיה הראשונות ועד הכרזתה לעיר. המקטע המרכזי ממחיש בתמונות את רכישת האדמות ואת ייבוש הביצות, כמו כן את שיווק הקרקעות בארץ ובקהילות יהודיות בחו"ל, לצד הדמויות שהיו דומיננטיות בתהליך. המקטע השמאלי מתאר בעזרת תצלומי דמויות, מבנים ואירועים את תנופת העשייה הבראשיתית של חדרה. המקטע הימני מתאר בתמונות את תהליכי העיור של חדרה, בהם קליטת עלייה, בניית שכונות ופיתוח מערכת החינוך.
את האירוע הנחה יצחק (צ'קלה) גולדפינגר, יו"ר עמותת מוזיאון "החאן" חדרה. בחלק האמנותי הופיע השחקן והזמר איציק עובדיה במספר שירים באווירה של פעם.