מקומי

סוגרים את הים

מאת מיה ישראלי

הכוונה לסגור את חופי האקוודוקט וחופשונית (ליד הארובות) בקיסריה באמצעות גביית תשלום של 30 ₪ עבור חנייה, עוררה זעם רב בקרב תושבי האזור שהחליטו לצאת למאבק על הזכות ליהנות מים חופשי.

11193372_10205696859553281_4899183934819685097_n1-225x300 סוגרים את הים
צילומים מתוך קבוצת הפייסבוק "ים חופשי"

במסגרת המאבק, נפתחה לפני פחות משבוע קבוצת פייסבוק בשם "ים חופשי", שמונה כבר כ-1,600 חברים, ודרכה אורגנה בשבת אחה"צ הפגנה גדולה בכניסה לחוף האקוודוקט. יצוין, ששני החופים הללו הם החופים הציבוריים היחידים בקיסריה שעדיין פתוחים ומשרתים את כל תושבי האזור.

מסתבר, שזו לא הפעם הראשונה שבה מנסים לסגור לנו את הים, הבילוי העממי היחיד בקיץ שעדיין פתוח לכולם. חוף האקוודוקט הוא חלק מגן לאומי מוכרז וככזה מדי פעם עולה דרישה לגבות בו כניסה כחלק ממערך שירותים שהחברה להגנת הטבע ביקשה לייצר במקום.

למשל ב-2004 ניסתה החברה לפיתוח קיסריה לסגור את החוף ולגבות כספים, זאת בנוסף לכל מיני תכניות נדל"ן לפיתוח החוף. המהלך הזה לא צלח עקב התנגדות תקיפה של התושבים ולוביסט שגויס ברגע האחרון. כעת שוב עולה היוזמה. בבג"ץ החופים מ-2009, מצוין שאין לגבות דמי חניה בהעדר עוד חוף מוכרז פתוח בסביבה. בקיסריה, נגבים דמי כניסה בחוף הגן הלאומי, ובחוף קיבוץ שדות ים בעונת הקיץ. כך שחוף האקוודוקט הוא היחיד בכל קיסריה שהינו חוף מוכרז ומתפקד כחוף זמין לכולם. בחודשי הקיץ.

11215155_925994314089638_6273319987848661479_n1-300x225 סוגרים את הים

אז עכשיו, החל מחודש מאי רוצים לסגור גם את האקוודוקט וחופשונית באמצעות גביית תשלום עבור חניה. וכך יהפוך הבילוי העממי היחיד בקיץ למעמסה כלכלית על משפחות שנוהגות להגיע לעיתים קרובות לים. מה גם שהדרך היחידה להגיע לחופי הים בקיסריה היא עם רכב פרטי, הרי אין תחבורה ציבורית זמינה לחוף, ומדובר בתשלום עבור חניה ולא עבור שירותי חוף.

מסתבר, כי 1.3 מיליון ש"ח יוצאים מכיסינו בכל שנה לטיפוח החוף, אבל אין אכיפה. חלק מכספי הארנונה שתושבי האזור משלמים נועדו לשמר את החוף. ועכשיו רוצים להוסיף ולגבות עוד כסף בדמות חניה 30 ₪ לרכב – המון כסף.

בינתיים הגיעו מספר ראשי רשויות להסדר עם החברה לפיתוח קיסריה לפיו תושביהם לא ישלמו עבור חניה, כמו תושבי קיסריה, אור עקיבא, בנימינה וגבעת עדה. כלומר תהיה אפליה, חלק ישלמו וחלק לא. החניה במגרש הסלול, אגב, הקיים היום, ישאר פתוח ללא תשלום, אבל הוא קטן ויתמלא מהר, במיוחד בסופי שבוע, ולכן רבים יאלצו לשלם עבור חניה.

10421964_10205696860073294_1347743538926955675_n1-300x225 סוגרים את הים

מהחברה לפיתוח קיסריה נמסר בתגובה: "יש כנראה יותר מידי מבקשי הון פוליטי שקופצים על ביצה שלא נולדה. להלן העובדות: חוף הקשתות בקיסריה נשאר פתוח ובשום שלב לא אמור היה להיות סגור וכך גם לגבי חוף הזהב אשר בו בשלב זה לא מתוכננת סגירה ו/או גביית חניה בתשלום וזאת על אף היותו חוף פרטי. מגרש החנייה הסלול בחוף הקשתות (זה שכבר קיים במקום) יישאר פתוח לחניה חינם ובשום שלב לא אמור היה להיות סגור לחניה חופשית.

"המתחם מצפון למגרש הסלול וממזרח לאקוודוקט – שהוא שטח פרטי לכל דבר ועניין, ישודרג לחניה בתשלום, בהתאם לחוק ולאחר קבלת כל האישורים הנדרשים. המתחם המשודרג, ישרת נהגים שיבקשו להחנות את רכבם במגרש מוסדר – בתשלום כפי שמקובל ברוב מגרשי החנייה המוסדרים הסמוכים לחופי הארץ.

"יצוין, כי החברה לפיתוח קיסריה והמועצה האזורית חוף הכרמל משקיעות באחזקת חוף הקשתות למעלה מ-2 מיליון ש"ח בשנה וכי דמי החנייה שייגבו במתחם החדש – שהינו, כאמור, בבעלות פרטית מוחלטת, ישמשו את המשך אחזקתו ושימורו של החוף לרווחת כל הפוקדים אותו".

על השאלה למה קיימת אפליה ותושבי קיסריה, אור עקיבא ויישובי חוף הכרמל לא ישלמו עבור החנייה, טרם קיבלנו תגובה.

פנינו גם לקבל את תגובתו של אילן שדה, ראש המועצה האזורית מנשה, האם יפעל לטובת תושבי יישובי המועצה שיוכלו ליהנות מים חופשי. ממועצה אזורית מנשה נמסר בתגובה: "בעקבות פניות תושבים בחן ראש המועצה, אילן שדה, את הנושא באופן אישי – כולל בשטח. בעקבות כך הודיע כי הוא מתנגד לגביית תשלום עבור חנייה בחופים דבר המונע מהציבור רחצה חופשית – כפי שהיה עד  כה. בכוונת ראש מועצה לפעול בכדי לבטל את גביית התשלום בעבור החנייה מתושבי האזור בכלל ומתושבי המועצה האזורית מנשה בפרט".

מערכת השרון הצפוני

About Author

1 Comment

  1. אייל ברטוב

    04/05/2015

    כחלק ממערך שירותים שהחברה להגנת הטבע ביקשה לייצר במקום. ? חבל שכותב המאמר לא מבדיל בין רשות הטבע והגנים שהם גוף ממשלתי שאחראי על שמורות, גביית תשלומים ,פיקוח ושיטור , לבין החברה להגנת הטבע שהיא עמותה ציבורית שבינה לבין מה שהוזכר אין שום קשר .
    זה כמו לטעות בין מס הכנסה לבין בקשה לתרומות של גוף כמו אילן למען הנכים וכ״ד

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

מבט אל מקומי פרדס חנה כרכור תרבות ופנאי

הפרכוריאדע הראשונה

ביום שישי יצאה לדרך הפרכוריאדע, העדלאידע הראשונה של פרדס חנה כרכור, שעמדה בסימן המיחזור. היה שמח וצבעוני
חדרה מקומי

גשר לפערים תרבותיים

בספרו "ראש וראש" מתאר דניאל בלטה את תרבותם של עולי אתיופיה והמפגש עם המנטליות הישראלית
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים