סביח ביתי משגע ומהיר הכנה

הסביח הוא אחד המאכלים הים-תיכוניים המוכרים והאהובים, שילוב מושלם של חצילים, ביצים קשות, חומוס וטחינה. המנה הזאת לא רק טעימה אלא גם קלה להכנה ויכולה להיות ארוחה מזינה ומספקת. הסביח הביתי מאפשר לכם לשלוט בטעמים ובמרכיבים, והוא מתאים לכל זמן בשבוע – בין אם זה לארוחת בוקר, צהריים או ערב.
מצרכים:
-
2 חצילים בינוניים
-
4 ביצים קשות
-
1/2 כוס חומוס מבושל (אפשר גם מקופסה)
-
1/4 כוס טחינה גולמית
-
1 כף לימון סחוט
-
1/2 כפית שום כתוש
-
1/2 כפית מלח
-
1/4 כפית כמון
-
1/4 כפית פפריקה (אופציונלי)
-
2 פיתות (או 4, תלוי בגודל)
-
חומוס קלוי (אופציונלי)
-
ירקות קצוצים: בצל סגול, עגבניות, מלפפון
-
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
-
שמן לטיגון החצילים
אופן הכנה:
-
הכנת החצילים:
חותכים את החצילים לפרוסות עבות של כ-1 ס"מ. מטגנים את החצילים בשמן חם עד שהן מתרככות ומקבלות צבע זהוב. אם רוצים להפוך את המתכון לבריא יותר, אפשר גם לאפות את החצילים בתנור: משמנים את החצילים ומניחים בתנור שחומם ל-180 מעלות צלזיוס למשך כ-25-30 דקות. -
הכנת הטחינה:
בקערה קטנה, מערבבים את הטחינה הגולמית עם הלימון, שום, מלח וכמון. מוסיפים מים בהדרגה עד שהטחינה מקבלת מרקם חלק ומעט נוזלי. -
הכנת הפיתות:
חותכים את הפיתות לאורכם, חורגים במעט כדי ליצור חלל פנוי במרכז, וקל אותם מעט בטוסטר או על מחבת משני הצדדים. אם אתם אוהבים את הפיתות קריספיות, תוכלו להכניס אותן לתנור למשך 5-10 דקות. -
הרכבת הסביח:
מניחים כל פיתה על צלחת. מניחים בתוכה פרוסות חציל מטוגן, חומוס מבושל, ביצה קשה פרוסה, ירקות קצוצים (בצל סגול, עגבנייה ומלפפון). לאחר מכן, מוזגים את רוטב הטחינה מעל. -
הגשה:
אם רוצים, מוסיפים קמצוץ חומוס קלוי כקישוט למנה, ומפזרים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
הסביח הזה יכול לשמש כארוחה מלאה, טעימה ומזינה, והוא מלווה בטעמים ים-תיכוניים שמרעננים כל ביס. בתיאבון!