ניוקי עגבניות שרי, שום וצנוברים

אתם עומדים לגלות את הסוד לארוחת ערב סופר-טעימה, מנחמת וקלה להכנה שתשאיר אתכם עם טעם של עוד!
המתכון הזה לניוקי עם עגבניות שרי, שום וצנוברים הוא פשוט קסם: הוא לוקח את הניוקי הרך והאוורירי
ומשלב אותו עם רוטב עשיר, מתוק-חמוץ ונהדר שנוצר בקלות.
זו מנה שמלאה בטעמים של איטליה, מוכנה תוך דקות ספורות, והיא פשוט מושלמת לכל מי שאוהב אוכל טוב בלי יותר מדי התעסקות. בואו נתחיל לבשל!
חומרי גלם:
- 500 גרם ניוקי קנוי (תפוחי אדמה או בטטה – איזה שאתם אוהבים!)
- 250 גרם עגבניות שרי, חצויות (אפשר לערבב צבעים – אדום, צהוב, כתום – לתוספת שמחה!)
- 50 גרם צנוברים
- 3 כפות שמן זית איכותי (Extra Virgin)
- 2-3 שיני שום, פרוסות דק או כתושות
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- חופן נדיב של עלי בזיליקום טריים, קצוצים גס או שלמים (לקישוט ולתוספת טעם מדהימה!)
- אופציונלי לשדרוג:
- ¼ כפית פלפל צ'ילי גרוס (לנגיעת פיקנטיות עדינה)
- מעט גבינת פרמז'ן מגוררת (להגשה)
הכנה:
- מבשלים את הניוקי:
- בסיר גדול עם מים רותחים וממולחים היטב, בשלו את הניוקי לפי ההוראות שעל האריזה. בדרך כלל, הם מוכנים מהר מאוד – כשהם צפים למעלה, הם מוכנים!
- חשוב! סננו את הניוקי, אך שמרו בצד כחצי כוס ממי הבישול שלהם! (המים האלו יכולים לעזור ליצור רוטב עשיר יותר).
- מכינים את רוטב העגבניות והשום:
- במקביל לבישול הניוקי, חממו מחבת גדולה ורחבה (כזו שתכיל את כל הניוקי בהמשך) על חום בינוני.
- יוצקים את שמן הזית ומוסיפים את השום הפרוס/כתוש (ואת הצ'ילי הגרוס, אם משתמשים). טגנו בעדינות במשך דקה אחת בלבד, עד שהשום מפיץ ריח נעים (היזהרו לא לשרוף!).
- מוסיפים למחבת את עגבניות השרי החצויות ומתבלים במעט מלח ופלפל. בשלו תוך כדי ערבוב מדי פעם, במשך 4-5 דקות, עד שהעגבניות מתרככות מעט ומתחילות להגיר נוזלים.
- קולים צנוברים (טיפ לטעם משודרג!):
- אם אתם רוצים לשדרג את טעם הצנוברים, קלו אותם קלות במחבת יבשה ונקייה (או בתנור) עד שהם מזהיבים קלות ומפיצים ריח אגוזי. שימו לב שהם נשרפים מהר! הסירו מהאש והניחו בצד.
- מאחדים את המרכיבים במחבת:
- העבירו את הניוקי המבושל והמסונן ישירות למחבת עם רוטב העגבניות.
- הוסיפו את הצנוברים הקלויים (או הלא קלויים).
- ערבבו בעדינות אך היטב, כך שהניוקי יצופה מכל הצדדים ברוטב ובצנוברים.
- בשלו יחד כ-1-2 דקות נוספות, רק כדי לאחד את הטעמים ולחמם הכל. אם הרוטב נראה סמיך מדי, הוסיפו כף או שתיים ממי הבישול ששמרתם.
- הגשה:
- מגישים מיד חם!
- קשטו בנדיבות בעלי בזיליקום טריים. אם רוצים, פזרו מעט גבינת פרמז'ן מגוררת מעל.