מתכון לסופגנייה ב-2 מרכיבים בלבד
לקראת חנוכה, סוגת מציעה מתכון לסופגנייה בהכנה מהירה ופשוטה הכוללת 2 מרכיבים בלבד. מתכון פרווה ללא ביצים, מתאים גם לטבעונים.
חומרים לכ-20 סופגניות
1 ק"ג תערובת קסם לחלה של סוגת
550 – 500 גרם מים חמימים
+ מניחים את החומרים בקערת המיקסר עם וו לישה.
+ לשים באיטיות עד שהתערובת מתאחדת. מגבירים מהירות ולשים כ-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד שנפרד בקלות מדופנות הקערה.
+ קורצים מהבצק כ-20 חתיכות במשקל 80 גרם כל אחת, ומכדררים.
+ מניחים את כדורי הבצק על משטח עבודה מקומח, מכסים בניילון או מגבת נקייה ומשהים להתפחה במשך כ-45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
+ מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של כ-180 מעלות.
+ מטגנים את הסופגניות בכמה סבבים כ-2 דקות מכל צד, להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
+ מזריקים לכל סופגנייה ריבה או קרם שוקולד ומאבקים באבקת סוכר.