מילפה וניל – להתאהב בצרפתית
מילפה וניל – הוא הקרמשניט הצרפתי עם קרם מבושל המתכון באדיבות השף-קונדיטור מיקי שמו
מילפה וניל של מיקי שמו. צילום: דניאל לילהה"מילפה" (בפירושה העברי: "אלף עלים") הינה מנה אישית המוגשת בבתי קפה הפריזאים
ומכילה 3 בצקי עלים: בבסיס, באמצע ולמעלה, וביניהם שכבות קרם וניל מבושל ומוקצף המצופה בסוכר מבושל.
העוגה אינה גבוהה מאוד והעלים הדקים של הבצק נאפים בטכניקה מיוחדת. העוגה מומלצת לאכילה עד 3 ימים מיום הכנתה.
מרכיבים לבצק העלים:
600 גרם בצק עלים (ניתן לקנות בסופרים)
1/2 כוס סוכר
אופן הכנת בצק העלים:
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ופותחים עליו את בצק העלים. מכניסים לתנור למשך 20 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור,
מפזרים את הסוכר על גבי הבצק ומכניסים לתנור בשנית לעוד 3-5 דקות (לקבלת קרנצ'יות). - מקררים את הבצק ומחלקים אותו ל-3 מלבנים שווים וזהים.
מרכיבים לקרם הוניל:
6 כוסות חלב
2 כוסות סוכר
1/3 1 כוס קורנפלור
10 חלמונים
4 כוסות אבקת סוכר
1 מקל וניל חצוי ומגורר
אופן הכנת הקרם:
- מרתיחים חלב וסוכר עם המקל וניל.
- מערבבים בקערה נפרדת ביצים, סוכר וקורנפלור.
- כשהחלב והסוכר רתחו עושים השוואת טמפרטורה ע"י ערבוב החלב והסוכר יחד עם תערובת הביצים.
- מחזירים לסיר ומערבבים עד שמסמיך.
- מכסים בניילון נצמד ומקררים.
אופן הרכבת המנה:
מחלקים את בצק העלים האפוי ל-3 רצועות שוות. מזלפים את הקרם על אחת הרצועות, כך שהוא יכסה את כל הרצועה בגובה 1 ס"מ,
ומכסים את הקרם בעוד רצועת בצק אפוי. מזלפים שוב קרם בגובה 1 ס"מ ומעליו מניחים את הרצועה האחרונה של בצק העלים האפוי.
הופכים את העוגה על צידה ומזלפים את הקרם בצורת "נחש" על גבי המילפה.
בתיאבון!