מקומי

"מדובר בניצול לרעה של חוק המגרשים"

מאת מיה ישראלי

המאבק על חנייה חופשית בחופי קיסריה, האקוודוקט וחופשונית, עולה שלב ומגיע לפתחו של ביה"ש. לאחר שכל הניסיונות לבטל את ההחלטה לגבות 30 ₪ עבור חנייה בחופי הרחצה לא צלחו הגישו ביום חמישי ראשי המועצות באזור, מועצה אזורית מנשה, המועצה המקומית בנימינה–גבעת עדה והמועצה המקומית פרדס חנה כרכור, עתירה מינהלית לביה"ש המחוזי בחיפה כנגד המועצה האזורית חוף כרמל והחברה לפיתוח קיסריה. העתירה תידון ב-23.6.

10421964_10205696860073294_1347743538926955675_n1 "מדובר בניצול לרעה של חוק המגרשים"

מהעתירה שהגישו המועצות באמצעות עורכי הדין דן  נחליאלי, אסף בן לוי  וג'ובראן ג'ובראן עולה, כי מועצת חוף הכרמל והחברה לפיתוח קיסריה החליטו לגבות תשלום על כניסה לחופי הים במסווה של תשלום על חניה ממניעים פסולים ובניגוד לחקיקה האוסרת על כך. גביית התשלום התבססה על צו חניה שהוציאה מועצת חוף הכרמל שלא כדין עבור החברה לפיתוח קיסריה, ועל כן אין בסיס חוקי לכך.

בנוסף, עולה מהעתירה שמדובר גם באפליה פסולה כנגד תושבי העותרות, הנאלצים לשלם תשלום מלא בכניסה לחופים בעוד שהמשיבות פוטרות מתשלום את תושביהן. וכי החופים אינם נגישים לתחבורה ציבורית והגישה אליהם אפשרית רק ברכב פרטי.

כמו כן, נכתב כי השירותים שמועצת חוף כרמל מספקת בחופים הינם שירותים בסיסיים בלבד, כאשר בחוף האקוודוקט ישנם שירותי הצלה וניקיון ובחוף הזהב ישנם שירותי ניקיון בלבד. מכאן שהמועצה אינה מספקת שירותים מיוחדים בחופים המצדיקים את גביית התשלום על הכניסה אליהם.

בעתירה צוין, כי ראש המועצה האזורית מנשה, אילן שדה, וראש מועצת בנימינה גבעת עדה, פינקי זוארץ, פנו למועצת חוף הכרמל והחברה לפיתוח קיסריה בדרישה לביטול גביית התשלום. מועצת חוף כרמל טוענת כי היא אינה גובה תשלום על חניה בשטח הציבורי הנמצא ברשותה, וכי התשלום בכניסה לחניון מתבצע אך ורק בשטח החניה הנמצא בבעלות החברה לפיתוח קיסריה.

עם זאת, תגובתה של מועצת חוף כרמל עומדת בסתירה לראיות בשטח המוכיחות כי המועצה עצמה גובה תשלום על חניה. כך, המועצה היא זו שהציבה בחופים שלטים המכריזים על גביית תשלום בכניסה לחניה על ידי המועצה, בסכום של 30 ₪ לרכב פרטי ו-50 ₪ לרכב מסחרי או אוטובוס. תגובתה של המועצה אף אינה עולה בקנה אחד עם פרוטוקול הדיון שהתקיים במועצה בעניין גביית חניה בחופים, בו נרשם כי המועצה מעוניינת לגבות את התשלום על חניה כדי להפחית את עלויות התחזוקה.

11193372_10205696859553281_4899183934819685097_n1 "מדובר בניצול לרעה של חוק המגרשים"

יודגש, כי בניגוד לחוף האקוודוקט, בו השאירה המועצה מספר מועט של מקומות חניה ללא תשלום, הרי בחוף הזהב נגבה תשלום על כל מקומות החניה הנמצאים בחוף.

מכאן טוענים עו"ד בעתירה שמדובר בהתנהלות בלתי חוקית ובלתי סבירה לחלוטין של המועצה ושל החברה לפיתוח קיסריה, שהחליטו על גביית תשלום ברובו המוחלט של חוף האקוודוקט, כל זאת כדי להכשיר את הגביה שאינה כדין וכן גובים תשלום על כל מקומות החניה בחוף הזהב.

בכך עוברות המועצה והחברה לפיתוח קיסריה על הוראות חוזר המנכ"ל האוסר על גביית תשלום "המתנה את השימוש בחוף בתשלום דמי חניה", ומציגות מצג שווא כאילו הכניסה לחוף האקוודוקט אינה בתשלום, בעוד שלמעשה הגבייה תחייב את רובם המוחלט של המבקרים לשלם על הכניסה לחוף עצמו בשל העדר הנגישות של החוף שלא ברכב פרטי.

מתוך העתירה: "מדובר ב"ישראבלוף" ובניצול לרעה של חוק המגרשים, שתכליתו המקורית הינה לסייע לציבור הסובל ממצוקת מקומות חניה בשטחים המאוכלסים של הרשות, ולא לאפשר לרשות לעשות יד אחת עם גוף פרטי כדי לגבות כספים מהציבור שלא כדין".

ראש המועצה האזורית מנשה, אילן שדה: "מתושבי המועצה והאזור נמנעה רחצה בחופי הים – שצריכה להיות חופשית ונגישה לכל. הים הוא של כולם ולכן הגשנו עתירה, כדי שכל תושבי המועצה והאזור ייהנו מכניסה ורחצה חופשית בים".

לקריאת העתירה, לחץ כאן

 

 

 

מערכת השרון הצפוני

About Author

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

מבט אל מקומי פרדס חנה כרכור תרבות ופנאי

הפרכוריאדע הראשונה

ביום שישי יצאה לדרך הפרכוריאדע, העדלאידע הראשונה של פרדס חנה כרכור, שעמדה בסימן המיחזור. היה שמח וצבעוני
חדרה מקומי

גשר לפערים תרבותיים

בספרו "ראש וראש" מתאר דניאל בלטה את תרבותם של עולי אתיופיה והמפגש עם המנטליות הישראלית
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים