מאפה עלים מתוק
קינוח מרשים לחג של מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת.
מאפה עלים במילוי מוס תמרים ותפוחים בדבש ברוטב יין
(מיועד ל-5 סועדים)
חומרים:
בצק עלים
כף אבקת סוכר
חומרים לקרם תמרים:
כוס שמנת מתוקה
0.5 כוס סוכר
כף ממרח תמרים
כף סירופ סילאן
חומרים לתפוחים בדבש:
כף חמאה
כף דבש
3 תפוחי עץ גרנד חתוכים לפלחים
2 כפות סוכר
קורט קינמון
חומרים לרוטב יין:
1 כוס יין לבן חצי יבש
0.5 כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
כפית רום
אופן הכנה:
- חותכים את הבצק למלבנים בגודל 6 ס"מ על 8 ס"מ ומסדר על תבנית עם ניר פרגמנט מניחים מעל תבנית נוספת (על מנת שהבצק לא יתנפח). ואופים בחום של 220 מעלות 12 דקות.
- מקציפים שמנת וסוכר עד קבלת קצף יציב מוספים את ממרח התמרים ואת הסילאן ומערבבים עם כף (פעולת עטיפה).
- ממסים חמאה על מחבת בחום נמוך, מוסיפים את התפוחים מוסיפים את הדבש סוכר והקינמון וממשיכים בישול עוד כ- 5 דקות תוך כידי ערבוב.
- הכנת הרוטב. שמים סיר כפול על הגז עם מים רותחים (בין מרי) בסיר התחתון, בסיר העליון מערבבים את כל החומרים של הרוטב יחד וטורפים במטרפה (כל הזמן) עד קבלת רוטב חם ומוקצף, לאחר מקררים את הרוטב.
- סידור המנה. מניחים שכבת בצק על הבצק מזלפים את קרם התמרים ומסדרים את התפוחים מעל מניחים עוד שכבת בצק וחוזרים על הפעולה של הסידור של הקרם והתפוחים, סוגרים עם שכבת בצק ומפזרים מעל אבקת סוכר. לאחר שהמנה מוכנה, יוצקים את רוטב היין במרכז הצלחת ועליו מניחים את המנה.
- ניתן לקשט את המנה עם רימונים או ליצ'י או כל פרי אחר.
בתיאבון