לחמניות דבש עם אגוזים וצימוקים
לחמניות דבש עם אגוזים וצימוקים הן תוספת מושלמת לארוחת חג, במיוחד בראש השנה.
המתיקות של הדבש, השחיקה של האגוזים והטעמים העשירים של הצימוקים מתאימים זה לזה בצורה נפלאה,
ויוצרים לחמניות קטנות וטעימות שכל אחד ייהנה מהן. המתכון פשוט, והכנת הלחמניות תוסיף לארוחה שלכם ניחוח ביתי ואווירה חגיגית.
מרכיבים:
- 3 כוסות קמח לבן
- 1/4 כוס דבש
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מים חמימים
- 1/2 כפית מלח
- 1 שקית שמרים יבשים (10 גרם)
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (כמו אגוזי מלך או אגוזי לוז)
- 1/2 כוס צימוקים
- 1 ביצה (למריחה על החמניות, אופציונלי)
הוראות הכנה:
- הכנת השמרים: בקערה קטנה, שלבו את השמרים עם 1/4 כוס מהמים החמים ודבש. ערבבו והשאירו את התערובת למשך 5-10 דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס ומתקבלים בועות קטנות.
- הכנת הבצק: בקערה גדולה, ערבבו את הקמח והמלח. עשו גומה במרכז והוסיפו את תערובת השמרים, שמן הזית ושאר המים החמים. ערבבו היטב עד שהקמח נבלע והבצק מתחיל להתגבש.
- הוספת אגוזים וצימוקים: הוסיפו את האגוזים הקצוצים והצימוקים לבצק, והמשיכו לערבב עד שהתוספות יתפזרו באופן אחיד.
- לישה: הוציאו את הבצק על משטח עבודה מקומח ולשו אותו במשך כ-8-10 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש. אם הבצק דביק מדי, הוסיפו מעט קמח נוסף.
- התפחה: הניחו את הבצק בקערה משומנת, כסו במגבת נקייה והניחו במקום חמים למשך 1-2 שעות, עד שהבצק יתפוס את גובהו ויכפיל את נפחו.
- עיצוב החמניות: לאחר ההתפחה, הוציאו את הבצק על משטח עבודה מקומח ולושו אותו קלות. חלקו את הבצק ל-12 כדורים שווים וצורתם לחמניות. הניחו את החמניות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אפייה: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהייט). אם תרצו, מרחו ביצה על פני החמניות לפני האפייה. אפו את החמניות במשך 15-20 דקות, או עד שהן מזהיבות ונראות פריכות.
- קירור: הוציאו את הלחמניות מהתנור והניחו להן להתקרר על רשת לפני ההגשה.
בתיאבון!
הפוסט לחמניות דבש עם אגוזים וצימוקים הופיע לראשונה ב-belightful – ההשראה שלך לחיים טובים.