ברגע על הצלחת

לביבות כרובית וגבינה: המנה האולטימטיבית לארוחת ערב קלה ובריאה!

לביבות כרובית וגבינה: חגיגה קריספית וטעימה לכל המשפחה!

אתם עומדים לגלות את הסוד ללביבות שיגרמו לכולם ללקק את האצבעות! לביבות כרובית וגבינה הן מנה קלה בטירוף, מפתיעה בטעמה ועשירה, שמושלמת לארוחת ערב קלילה, לנשנוש בריא, או אפילו כתוספת מיוחדת. הן פריכות מבחוץ, רכות מבפנים, והשילוב של הכרובית עם הגבינה הוא פשוט חלומי. בואו נתחיל לבשל את הדבר הטעים הזה!

חומרי גלם:

1 כרובית בינונית (כ-500-600 גרם), מפורקת לפרחים

200 גרם גבינת פטה / בולגרית (רצוי מעט מלוחה), מפוררת

2 ביצים גדולות

½ כוס קמח (כ-70 גרם, קמח לבן או מלא, לפי העדפה)

½ כפית מלח (או לפי הטעם, קחו בחשבון את מליחות הגבינה)

¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי (או לפי הטעם)

¼ כפית אבקת שום (אופציונלי, מוסיף המון טעם!)

שמן לטיגון (שמן צמחי כמו קנולה או חמניות)

אופציונלי להגשה: שמנת חמוצה, יוגורט, סלט ירקות קטן, רוטב צ'ילי מתוק.

 

אופן הכנה:

מבשלים את הכרובית:

חותכים את פרחי הכרובית לחתיכות קטנות (בערך בגודל 1-2 ס"מ).

מבשלים במים רותחים בסיר במשך כ-5-7 דקות, עד שהכרובית רכה אך לא רכה מדי (שתפויה).

חשוב! מסננים את הכרובית היטב היטב מכל הנוזלים. אפשר לסחוט אותה קלות בעזרת כף או במגבת מטבח נקייה, כדי למנוע לביבות רטובות.

מועכים את הכרובית:

מעבירים את הכרובית המסוננת והסחוטה לקערה גדולה.

מועכים אותה בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה עד שמתקבלת תערובת פירורית, עם מעט גושים קטנים (לא מחית חלקה!).

מערבבים את התערובת:

מתבלים את הכרובית המעוכה במלח, פלפל שחור ואבקת שום (אם משתמשים).

מוסיפים את הגבינה המפוררת, הביצים והקמח.

מערבבים היטב בעזרת כף, עד שהתערובת אחידה וניתן לעצב ממנה לביבות. אם התערובת רטובה מדי, הוסיפו עוד כף קמח.

מטגנים את הלביבות:

מחממים שכבה נדיבה של שמן (כ-1 ס"מ גובה) במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה. השמן מוכן כשהוא מבעבע קלות כשמכניסים אליו קצה של כף עץ.

בעזרת כף, הניחו כמות קטנה מהתערובת במחבת (כף גדושה ללביבה בינונית), ושטחו אותה מעט לצורת לביבה. שימו לב לא לצופף יותר מדי את המחבת.

טגנו כ-3-4 דקות מכל צד, עד שהלביבות מזהיבות עמוק ופריכות.

סופגים ומגישים:

הוציאו את הלביבות המוכנות מהמחבת והניחו אותן על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.

הגישו חמות! נפלאות עם שמנת חמוצה, יוגורט, או סתם כך.

מערכת השרון הצפוני

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

1742912720.png
ברגע על הצלחת

טעים, בריא ומפנק: סלט טונה עם גרגרי חומוס שמשדרג כל ארוחה

סלט טונה עם גרגרי חומוס סלט טונה עם גרגרי חומוס הוא מנה קלה ובריאה שמתאימה לכל שעה ביום.   מרכיבים:
1742912502.png
ברגע על הצלחת

הפתרון המושלם: אורז מוקפץ עם ירקות קפואים – מתכון מהיר וזמין!

אורז מוקפץ עם ירקות קפואים מתכון קל ופשוט להכנה, מושלם לארוחה מהירה ובריאה. רכיבים: – 2 כוסות אורז מבושל –
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים