לביבות בצל: ארוחה מהירה וטעימה

מחפשים פתרון קליל, מהיר וטעים לארוחת ערב או נשנוש? לביבות בצל הן בדיוק מה שאתם צריכים!
עם בצל מקורמל, ביצים וקמח, הן פריכות מבחוץ, רכות מבפנים, ופשוט ממכרות. בלי יותר מדי סיבוכים, תוכלו להכין מנה שכל המשפחה תאהב.
מרכיבים:
- 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל: במחבת, חממו מעט שמן על חום בינוני-נמוך. הוסיפו את הבצלים הקצוצים וטגנו אותם בסבלנות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהם הופכים שקופים ורכים מאוד, עם גוון מעט זהוב (כ-10-15 דקות). הסירו מהאש ותנו להם להתקרר מעט.
מערבבים את התערובת: בקערה גדולה, ערבבו יחד את הבצלים המטוגנים (לאחר שהתקררו), הביצים, הקמח, המלח והפלפל. ערבבו היטב עד שהתערובת אחידה.
מחממים שמן לטיגון: על חום בינוני, חממו שמן במחבת (מספיק שמן שיכסה את תחתית המחבת בגובה של כחצי ס"מ).
מטגנים את הלביבות: בעזרת כף, הניחו מנות מהתערובת במחבת, ושטחו אותן מעט לצורת לביבה. טגנו 2-3 דקות מכל צד, עד שהלביבות מזהיבות יפה.
ספיגת שמן והגשה: הוציאו את הלביבות המוכנות והניחו אותן על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
מגישים חם עם רוטב גבינה (כמו שמנת חמוצה), יוגורט או סלט ירקות טרי בצד.