אוכל

כדורי דבש ותמרים

                                

"אחד הקינוחים הכיפיים והאהובים עלי בראש השנה", אומר השף יניב עדן מרשת "לחם ארז", "הוא אינטרפרטציה חגיגית לכדורי השוקולד הקלאסיים שגם הילדים נהנים מאוד לאכול. המתכון לכדורי הדבש והתמרים נשען על עוגת דבש מפוררת שמוסיפים לה ממרח תמרים ומכדררים".

מרכיבים לעוגה:

220 גרם חמאה

380 גרם סוכרunnamed5-300x200 כדורי דבש ותמרים

2 חלמונים

2 חלבונים

2 ביצים

500 גרם קמח

5 גרם אבקת אפיה

250 גרם דבש

5 גרם קינמון

5 גרם מלח

150 גרם תפוחים חתוכים ללא הגרעינים.

מרכיבים לכדורים:

150 גרם ממרח תמרים

קוקוס קלוי או שקדים קלויים חתוכים דק-דק (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבלים במיקסר את החמאה והסוכר ומוסיפים חלמונים וביצים. בנפרד, מקציפים חלבונים ומקפלים לתוך התערובת.

מערבבים את כל היבשים ומקפלים פנימה, מוסיפים את הדבש והתפוחים.

מעבירים לתבנית שטוחה של תנור מרופדת בנייר אפיה, משטחים ל-2-3 סנטימטרים. אופים למשך 35 דקות ומצננים.

מפוררים את העוגה ומוסיפים את ממרח התמרים. מכדררים את התערובת לכדורים ומצפים בקוקוס או בשקדים.

בתיאבון!

מערכת השרון הצפוני

About Author

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

אוכל

אוזני המן מלוחות במילוי גבינות

מתכון מיוחד, שבשינוי צורה מאוזן המן למאפה מתאים לא רק לפורים. קל ופשוט להכנה
אוכל

עוגת גזר ותבלינים

עוגת בריאות כשרה לפסח בעלת טעם ומרקם מעודן
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים